Struligt

2012-08-31 @ 07:44:33
Okidoki, så här är läget:
Jag har bytt familj. Som några av er vet så har det varit struligt. Jag har inte velat skriva om det på bloggen. Jag vill fortfarande inte skriva för mycket, för just nu är jag mitt i det hela och då kan det bli så att det jag skriver inte är helt sant. Kanske blir så att jag skriver om det när jag är hemma i Sverige igen, när jag kan se tillbaka på det. Men jag kan säga lite snabbt att den största anledningen till att jag bytte familj berodde på att mina föredetta värdföräldrar gjorde slut samma dag som jag kom dit. Trots uppbrottet bor de fortfarande tillsammans vilket har gjort att jag har varit i mitten av alla problem och argumentationer. En annan orsak var att jag och min föredetta värdmamma inte alls passade ihop, vi gick runt och var irriterade på varandra hela tiden. 
 
Så, i tisdags fick jag ett samtal från min IEC och det var bestämt att jag skulle flytta från familjen till en annan familj bara några timmar senare, på grund av alla problem vi hade. Detta skulle alltså vara ännu en temporär familj, det var något av en nödlösning, tills dess att jag fått mitt permanenta boende. Men, idag så skulle vi, av okänd anledning, ut på restaurang och äta middag hela nya familjen. Och när vi hade satt oss ner sa min värdmamma "Vi har gått lite bakom din rygg med detta, men vi har bestämt oss för att du kan bo med oss hela året!". Så ÄNTLIGEN har jag en permanent familj! Ett hem!!! Ni anar inte hur lättad jag är. Nu kan jag äntligen känna mig lugn efter två veckor av problem. 
 
Min nya värdfamilj består av mamma Brenda, pappa David, dotter Miranda och utbytesstudentsdotter Joelle. Brenda är gymninstruktör och nagelproduktsförsäljare, David har jag inte riktigt koll på men tror det är något med avlopp. Miranda är junior på min skola, vilket är super!!! Joelle är också junior på min skola, super gånger två!!! 
 
Just nu har jag ett eget rum, men senare kommer jag få dela det med Joelle, vilket jag inte alls har något emot. När jag kom hit så fick Miranda och Joelle flytta ihop i Mirandas rum för att jag skulle få ett eget under den korta tiden jag skulle bo här. Men nu när det är bestämt att jag ska stanna hela året så är det bättre att jag och Joelle delar rum. Joelle är från Schweiz och vi upptäcker bara fler och fler likheter mellan oss för varje dag som går!
 
Huvudsakligen var detta inlägget för att ni där hemma ska veta att jag har det bra. Skolan flyter på och cross countryn är riktigt rolig. Är nog det bästa jag har gjort här hittils - att börja i xcountryn. Nu skall jag sova så jag orkar upp imorgon. I helgen ska vi iväg till bergen några timmar här ifrån och bara umgås, med hela släkten. Det finns inget internet så det blir ingen uppdatering därifrån. Vi är lediga på måndag!! Woho, älskar amerikanska fjantiga högtider! Pussar och kramar till alla där hemma och alla andra, vart ni än befinner er! 

Snart

2012-08-30 @ 15:23:26
Hej på er! Min vardag är just nu fullproppad som det är, även utan bloggning. Men jag har mycket att berätta så jag ska försöka skriva ett inlägg senare ikväll. Kramar!
 

Welcome Party

2012-08-27 @ 06:59:11
Hej allihopa! Nu har jag lagt in bilderna från fotbollsmatchen i inlägget under, scrolla ner och kolla!
 Var väldigt duktig imorse och gick ut och sprang en halvtimma enligt coachens order. Var inte alls jobbigt så är taggad inför morgondagens träning! Strax efter det åkte vi till en park i närheten och började duka upp en picnic för hundra personer. Det var nämligen välkomstparty för alla utbytesstudenter och värdfamiljer som bor i städer här i närheten. Det var massor med mat och ännu mera folk. Rikigt kul att träffa alla utbytesstudenter! Nu har jag pratat med alla svenskar i närheten. Det är jag, Jenny, Gustaf, Felicia och Oscar. Och gud vad skönt det var att prata svenska på riktigt, inte till en datorskärm! Även om det väldigt lätt gled över till engelska. Hände flera gånger att jag fick en fråga på svenska och svarade på engelska utan att jag tänkte på det. 
 
Fick vid fem/sextiden skjuts hem och har pluggat sedan dess (med viss distraktion från facebook). Är riktigt dålig på att ta fram kameran när jag väl gör något värt att dokumentera, och förstår att det inte är så roligt att läsa en blogg utan bilder. Ska verkligen jobba på att bättra mig. Ska även höra med skolan om de tycker att det är okej att jag tar bilder på den. Den ser ut exakt som de gör i filmerna, speciellt när det är "game day". Då går alla fotbollsspelare runt i sina tröjor och alla cheerleaders i sina dräkter. Nästan alla bär något orange (vår skolfärg) och det finns ett partytält på skolgården där man kan göra ansiktsmålningar och som spelar hög musik. Underbart! Ska som sagt försöka fota det nästa gång. Nu ska jag gå och lägga mig. Saknar er där hemma idag så massor med pussar till er!
 
Ps. Tack Farmor och Morfar för era mejl! Ni får jättegärna melja mig allesammans! Jag blir så himla glad när jag får mejl från någon hemma. 

Football game

2012-08-26 @ 07:05:00
Igår var jag på mitt førsta football game! Det var såååå kul! Detta kommer att bli ett väldigt långt inlägg, bara en varning!
Gårdagen børjade som vanligt, jag gick upp och åkte till skolan. Førsta lektionen var matlagning och vi lærde oss att diska, himla kul.... Sedan var det dags før engelska och den var lika tråkig som sist, men jag satt bredvid en kille (amerikan) som också var ganska dålig på engelska så vi var en bra match om man sæger så hehe. Antar att han var många gånger bættre æn mig, men ændå. Lunchrasten spenderades till størsta del på Mrs Martins kontor, min syo. Hon ær så snæll och kramgo haha. Vi fixade i alla fall mina kurser. Så nu slipper jag den konstiga psykologin och har indredningsdesign istællet, och matten bytte jag mot en annan svårare kurs, tror den kallas Math Analysis. Så nu får jag læsa med seniors också! Och vet ni vad jag kom på idag??? Jag har bara tre teoretiska æmnen; matte, engelska och US history/Political Science! Underbart! Inte så mycket læxor alltså. Resterande del av lunchrasten hængde jag med Alyssa och hennes kompisar.
 
Efter lunch hade jag US history/Political Science med min favvolærare, mr Cabrera. Efter det så var det photo. Gjorde inget speciellt under någon av de lektionerna. Pratade med en tjej under fotolektionen och hon sa att hon hade en kompis från Sverige och att hon kunde två svenska ord: Jævla bøg. Haha skøn tjej!
 
Nær klockan ringde och jag tagit mig ut på skolgården møtte jag och Caitlin min XC(cross country)kompisar så vi stog och pratade lite med dem. En av tjejerna frågade om jag ville følja med och køpa slushies (någon slags isig læsk) innan træningen så det føljde jag såklart med på. Innan vi åkte dit gick vi till biblioteket så nu har jag ungefær tjugo kilo bøcker hemma. Fattar inte varfør de gør alla bøcker så tjocka. I alla fall, vi var ungefær fem tjejer och fem killar som var med och dålig som jag ær minns jag knappt några namn. Man hælsar på så många under en dag så det ær omøjligt att komma ihåg alla namn... Men vet att Lucas, Sara, Shelby och Maria var med. Sjælva slushen var væl inte så jættegod men det var kul att bara vara med.
 
Sedan var det alltså træning och den var ganska meningsløs. Coachen skulle ha møte med varsity teamet och det tog år innan de var klara. Jag ær, som ni kanske førstår, i Junior Varsity vilket inte ær så jættekul. Varsity ær den del av laget som ær bæst, och Junior Varsity ær de som ær mindre bra. Får kanske skylla mig sjælv eftersom att jag inte har trænat under hela sommaren... Men om jag trænar hårt nu så kanske jag kan bli uppflyttad till Varsity! Alla jag kænner går i varisty førutom Andy och en tjej som jag inte minns namnet på, de går också i JV (Junior varisty). Vi sprang i ungefær 15 minuter och spelade sedan frisbee och gjorde lite (jættemycket) styrkeøvningar. Blev hæmtad efter træningen och stædade i mitt rum snabbt innan Ingrid, Tak och Kathy knackade på dørren. Jag och Ingrid skulle ha en sleepover hos mig. Vi gjorde oss i ordning och åkte sedan till min skola før att se på sæsongens førsta fotbollsmatch. Amerikansk fotboll var det såklart! Det var jættemycket folk dær, både studenter och førældrar! Vi hejade på några av mina vænner och gick sedan och satte oss helt sjælva. Till slut kom Austin och frågade om vi ville sitta med dem så då slapp vi sitta själva! Vi köpte varsin extra oljig och fettig pizza slice och cola. Jag förstog absolut ingenting av matchen men allt var så annorlunda så det gjorde inget. Det var jättehärlig stämning, vi sjöng hejaramsor och alla cheerleaders var jätteduktiga, lärarna var där och alla var så glada. Efter matchen var det "dance" i gympasalen. Lite svårt at beskriva, det var ju inte riktigt som en fest utan mer som ett disco hehe. De dansar väldigt konstigt här. De liksom gnuggar sina rumpor mot varandra alternativt gnuggar sin rumpa mot någons skrev haha. Såg väldigt roligt och fjantigt ut! När vi hade varit ungefär en timma på dansen så åkte vi hem och soooov.
 
I morse gjorde jag och Ingrid pannkakor till "familjen". De blev faktiskt väldigt goda! Saknar svensk mat lite, allt här är så konstigt och onyttigt. Jag köpte Special K här om dagen och de var fulla med socker. Jag som tänkte att jag kunde få lite nyttiga flingor till frukost, men inte det nej! Efter frukosten var tanken att vi skulle ut och rida en sväng. Ingrid har ridit lika länge som jag så hon ville rida i alla fall någon gång under året. Men så skulle vi binda upp hästarna, enligt Vanessas metod, inte enligt den vanliga säkerhetsknuten. Av någon anledning får hästarna panik och kastar sig bort från grinden de var uppbundna vid. Oturligt nog hade Ingrid sin tumme under grimskaftet som var lindat flera varv runt grinden. Och eftersom att vi hade lindat grimskaftet på det där speciella sättet så blev tummen klämd (och satt fast där tills hästen gav efter)... Om vi hade gjort en vanlig säkerhetsknut så hade det inte blivit så allvarligt, just saying. Vi blev i alla fall tvugna att åka till sjukhuset och göra allt jobbigt pappersarbete som sjukhus innebär här i USA. Efter ett tag blev tummen bättre och vi bestämde oss för att åka hem igen. Vi hade sedan en vecka bestämt att vi skulle åka och shoppa på Pismo Outlets. Så vi struntade i tummen och åkte dit. Jag fick äntligen köpt ett par converse!
 
Nu är jag hemma hos Kathy och Ingrid. Sover här i natt! Det här blev ett jättelångt inlägg så en varm applåd till er som har läst allting!

Andra dagen

2012-08-24 @ 08:00:03
Jag tänkte bara börja med att nämna en liten detalj jag missat, att jag är senior, alltså sistaårselev. Var precis det jag hade hoppats på!

Alltås, jag gick upp i morse, skypeade med mamma och åkte sedan till skolan. Första lektionen var Algebra 2. Jag och Champagne (?) och några killar var de enda sistaårseleverna... Matten var riktigt lätt så jag ska försöka byta till en svårare kurs. Läraren var en ung tjej som först verkade jättebra men som sedan visade sig vara lite av en surkärring och bitch. Hon gillade att driva på allvar med eleverna och sa att "henne skulle man inte kaxa mot". Något arrogant helt enkelt. När klockan ringde följde Champagne mig till keramik salen där jag skulle ha min nästa lektion. Jag har nästan varenda lektion lyckats hamna bredvid de konstiga och utsötta (hehe kanske där jag passar in). Kan bero på att det är dem som kommer först in i salen och när jag kommer in i salen vill jag ju inte sätta mig helt själv vid ett bord så då sätter jag mig vid det bordet där det redan sitter folk. Och då råkar folket bestå av lite knepiga människor. Problemet är att man behåller den platsen man valt första lektionen under hela kursen, alltså ett år, och att man gör grupparbeten med de vid sitt bord. Men jag ska inte döma dem, kanske är de världens goaste. Satt dock en normal kille vid mitt bord under den här lektionen så får väl jobba med honom.

Efter keramiken var det dags för lunch. Och nej, inte heller denna lunchrast spenderade jag på toaletten ätandes min macka (visste ni förresten att man inte får gå på toaletten under lektionerna utan en eskort?). Jag mötte Caitlin och hennes två kompisar (de som jag var och badade med igår) som jag inte kommer ihåg namnet på för att åka till In n' out för att äta hamburgare. Det var sååå gott men vi hade inte tid att sitta mer än tio minuter så det blev väldigt stressigt. De är så mysiga i det gänget!

Efter lunch var det dags för psykologi. Det var en sjukt konstig lektion. Trodde det skulle handla om typ varför man är glad, ledsen och så vidare. Men det var snarare en introduktion till hur man blev psykolog. Vi skall också senare skriva om våra egna psykiska problem och läsa upp för alla. Läraren sa "jag tror många av er är här för att ni känner er osäkra på ert psyke, för att ni har psykiska problem och vill veta mer om dem". Helknäpp var alltihopa så ska försöka byta den kursen.

Sist och minst stog det Teachers aide på schemat vilket betyder att du slappar och springer ärenden i intervaller. Tråkigt men skönt. Man får i alla fall inga läxor! Efter lektionen stressade jag med alla miljoner papper (verkar som att amerikaner älskar papper!!! Jag har aldrig sett så mycket pappersarbete som nu) för att komma med i Cross Country laget (terränglöpning), vilket jag också gjorde! Wiho! Så under två timmar sprang jag med laget och alla var så himla snälla. Pratade med jättemånga och de var alla supersöta. Tror det blir jättebra! Även om jag inte har så bra kondition just nu hehe. Men den ska bli bättre! Träning 6 dagar i veckan lär göra susen.

Nu är jag verkligen jättetrött och ligger redan i sängen. Godnatt till mig och god morgon till er alla där hemma, hoppas ni får en bra dag!

Jag lever!

2012-08-23 @ 07:46:21
Första dagen på amerikanska high school idag!
Klev upp i ottan och åkte extra tidigt till skolan för att jag skulle hinna lämna in en bekräftelse till receptionen på att jag tog en spruta igår (glömde säga det, men jag behövde ta något extra vaccin). Gick nästan vilse samma sekund jag hoppade ur bilen och skulle ta mig till receptionen. Det var massaaaaaaaaa ungdomar på skolgården, över allt. Jag hittade till receptionen på egen hand och fixade allt där. Sedan var det dags för min första period, matlagning. Läraren verkade bra, snäll med det mesta. Köket var jättefint och hade riktig restaurantutrustning så det blir nog en jättebra kurs. Var rätt många snygga killar också hehe. Här lyckades jag hamna bredvid Alyssa, en helt random tjej som haft utbytesstudenter boende hos henne över sommaren vilket vi självklart började prata om. När klockan ringde (och ja, det var exakt så som i filmerna!!! Klockan ringer och alla kastar sig mot dörren haha) frågade hon om jag ville hänga med henne och hennes vänner på rasten. Så jag gick med henne och mötte hennes vänner och de frågade "ska hon vara med oss?". Fattar inte varför det är en så stor grej här. Beror antagligen på att de har sina gäng och att det är viktigt att man håller grupperingarna. I alla fall, Alyssa visade mig till nästa klass vilken var engelska och det var bland det tråkigaste och jobbigaste jag varit med om. Jag satt bredvid en tjej som verkade lagom intresserad. Självklart skulle vi skriva två korta uppsatser och göra ett grupparbete första dagen och jag kan förstå om hon inte blev så himla glad av att behöva grupparbeta med en konstig svensk brud som inte är jättebra på engelska haha.

Tillslut ringde klockan och det var dags för lunch, det jag fasat för i flera dagar. Som tur var så hade jag bestämt med Alyssa att vi skulle äta tillsammans så jag satt med dem vid deras bord (och ja, de hade faktiskt ett bord som var deras som de alltid satt vid). Jag åt min macka jag hade förberett och allt gick smidigt. Väldigt varmt var det dock!

Efter lunch var det dags för Amerikansk historia/Samhällskunskap/statsvetenskap. Helt klart bästa lektionen under dagen! Ser fram emot nästa lektion. Lärare var en mexikansk man som verkar riktigt skön. Han spelade musik när vi kom in i klassrummet och skämtade och var mer på ungdomlig nivå än de andra lärarna. Inte så läraraktig helt enkelt. Fast han var väldigt tydlig och bra när det gällde själva undervisningen. Han var också den enda som presenterade mig som utbytesstudent inför hela klassen vilket jag uppskattar. Efter lektionen sa han till mig att jag får ha anteckningar på proven (wiho!!!) för att det kan vara svårt för mig att förstå allting. Dock verkade alla andra i denna klassen allmänt tråkiga förutom kanske tre tjejer och två killar men man vet aldrig. Kanske blir bättre när jag lär känna dem!

Sist var det fotografering med en annan jättebra lärare. Själva kursen verkar kul och det var roliga människor där. Tror det blir bra! Pratade rätt mycket med några tjejer och en av dem följde mig ut efter lektionen och frågade om jag ville åka med henne och vara med hennes kompisar hemma hos någon av dem. Så efter att jag gått till sportavdelningens kontor på skolan för att lämna in papper så jag kan vara med i cross countryn, åkte vi hem till mig. Damen som jag skulle lämna papprena till var för övrigt inte där så får lämna dem imorgon. Ville ju börja träna idag!! Hur dumt är det inte att hon börjar jobba en timma efter oss och slutar en timma innan? Fattar inte riktigt hur de tänker.

Iallafall så åkte vi hem till mig och hämtade upp lite grejer och sen åkte vi hem till en tjej vars namn jag inte minns och badade med deras kompisar i hennes pool. Åt också friterad kyckling för första gången och det var väl helt okej. Vid sex fick jag skjuts hem och sedan åkte jag och Justin och köpte mat och skolgrejer. Nu är klockan jättemycket och jag måste gå och lägga mig men vet att ni där hemma gärna vill veta hur jag hade det första dagen. Börjar sakna er alla ska ni veta! Pussar från  varma Kaliiiii

I morgon börjar det!!!

2012-08-22 @ 07:14:23
I morse blev jag hämtad av Kathy för att åka till skolan. Där pratade vi med min syo Pam och bestämde vilka kurser jag skall läsa. Pam var supertrevlig och vi kom bra överrens så förhoppningsvis kan jag komma till henne och byta kurser om jag vill det! De kurser jag skall läsa är:

Jämna dagar:
Algebra
Keramik
Psykologi
Teachers aid, vilket är i princip lärarens hjälpreda (hur detta kan vara en kurs vet jag inte...)

Ojämna dagar:
Matlagning
Engelska
US history
Fotografering

Efter vi varit i skolan åkte vi runt och gjorde ärenden och sedan hem till Kathy där jag hängde lite med Ingrid och Tak. Vid fem blev jag hämtad av Justin och sedan dess har jag inte gjort något speciellt. Nu är jag jättetrött och jättespeedad och uppe i varv samtidigt så ska försöka gå och lägga mig. Imorgon är första dagen på high school!!!

Sushi

2012-08-21 @ 06:51:06
Istället för att läsa Comso, som jag skrev att jag skulle göra, så var jag duktig och hjälpte till att rensa ogräs i rabatten! Efter en stunds rensande åkte vi iväg till ett sushiställe down town och åt himla smaskig sushi. Hästarna behövde ridas så när vi kom hem hoppade vi direkt upp i sadeln. Hästen jag red hette Revolution och hade inte blivit riden på tre månader. Ett varv runt den lilla ridbanan räckte innan hon började krångla och bocka. Som tur var satt jag kvar, vilket jag även gjorde de andra tio gångerna hon busade.

Imorgon har jag ett möte med min studievägledare och bestämma vilka klasser jag ska ta. Får se vad som händer mer. Godnatt!
Jag är officielt den sämsta fotografen som finns. Jag tog typ hundra bilder och detta var den enda som var skarp. Och så ser man inte ens hela huvudena.

Tråkigt

2012-08-21 @ 03:06:20
Hallå i stugan.
Idag har jag bara varit hemma heeeela dagen. Har gjort nästan ingenting och haft allmänt långtråkigt. Som tur var kunde jag skypea med både Hanna och Pappa i några timmar! Det var jättemysigt att prata med dem. Imorse var jag ute och sprang i en halvtimma. Jag höll på att dö av värmen! Var jätteflåsig när jag kom tillbaka hem och jag brukar klara att springa i alla fall en timma utan att bli helt utmattad... Bara att börja träna helt enkelt! Men får nog anpassa schemat efter värmen.

När Vanessa kommer hem ska vi iväg och äta sushi och sedan ska vi nog rida en sväng. Tills dess ska jag läsa lite ur Cosmopolitan och bara ta det lugnt. Puss och kram till er alla där hemma!
Blev Ben & Jerry's frozen yoghurt-glass till lunch idag hehe.

Nej, detta är inte en "hej jag försöker vara modebloggare"-blogg men jag vet att flera av mina vänner ville se vad jag köpt ;)

Ravine Waterpark

2012-08-20 @ 03:38:05
Hej där!
Imorse var det att gå upp tidigt för att börja jobba med hästarna. Min uppgift var att duscha dem och schamponera och fläta och göra dem fina. Hann dock bara göra två! Efter det var det frukost och sedan fick jag skjuts till en vattenpark i Paso Robles. Där mötte jag upp Kathy och flera andra utbytesstudenter. Träffade Jenny, den tredje och sista svenska EF-utbytesstudenten i området. Hade för mig att det var en till svensk tjej, får kolla upp det!

Jag spenderade allts hela dagen på vattenparken och vid fem åkte vi hem igen. Tog inte med mig kameran till parken för ville att den skulle bli stulen, så jag har inte så många bilder...
Nu sitter jag hemma och äter svenskt lösgodis och Jelly Belly beans. Tror att vi snart ska iväg och köpa en ny matta till mitt rum. Fast skulle vara skönt att kunna stanna hemma och sova lite, är så fruktansvärt trött!
En liten del av parken. På höger och vänster sida utanför bilden fanns läskiga och mindre läskiga vattenruschkanor.

Ingrid och Jenny på restaurangens uteservering.

Road trip

2012-08-19 @ 07:09:20
Igår satte vi oss alltså i bilen och åkte upp till San José för att se på Cavalia. På vägen gjorde vi ett stopp på en hästgård där de också hade massvis med åsnor. Vid ett tillfälle mitt ute i ingenstans när vi körde på motorvägen såg jag hundratals med konstiga, läskiga, svarta, lyftkransliknande saker. De såg ut som att själva kroken på lyftkranen var under marken. Jag frågade vad det var för något och svaret var oljeborrar. På något sätt var det så obehagligt att titta på dem att jag nästan fick ilningar längs ryggraden. Det blev liksom lite skräckfilkmskänsla över det hela. Fy för olja!

Innan showen mötte vi upp Vanessas mamma, pappa och syster för middag på ett italienskt ställe i San Jose. Portionerna var de största jag någonsin sett. Jag åt en fjärdedel, och jag brukar vara en sån som äter upp allt. Efter middagen åkte vi ut till cirkustälten där showen skulle hållas. Vid elva-tiden lämnade vi sömnigt området efter en bra show och en rundtur i stallet. En timmas bilfärd tog oss hem till Vanessas föräldrar. De bodde fantastiskt fint. Alla hus i området var som herrgårdar, så fina. Även pappan tyckte jag såg ut som Scarlet Johansson. Verkar som att jag håller på att bli en Scarlet Jr.

Imorse, efter att vi ätit frukost och jag skypeat med mamma, pappa och Hanna, åkte vi till ett shopping mall och fixade ett amerikanskt abonnemang till min telefon. Vill inte skicka sms till alla mina kontakter så ni som läser detta och vill ha mitt nya nummer kan väl antingen skriva till mig på Facebook eller på Skype (Farmor och mormor ni kan be pappa om det). Var också inne på Macy's och köpte ett nytt id-puder och en borste. Sedan bar det av hem till föräldrarna igen för middag och direkt efter det satte vi oss i bilen hemåt.

Förutom det stället med oljeborrarna, var utsikten från bilen väldigt fin.

Cavalia

2012-08-17 @ 18:40:30
Nu sitter jag och väntar på att vi ska åka iväg för att se på voltige(gymnastik på hästar)showen Cavalia och tänkte bara lägga upp bilderna från igår. Och just det ja, när vi var på Abercrombie igår så spelade de Euphoria!!! Blev jättestolt hehe. Och det var en kille som trodde jag var Scarlet Johansson!
Vi tog varsin inte så god smoothie på Jamba Juice...

...och sedan en pizza.

Inte en jättesmickrande bild på mig haha.

Farmers market

2012-08-17 @ 07:06:32
Hej dær!
Ikvæll sover jag øver hos norska Ingrid och min IEC Kathy, jag har lånat hennes dator så det ær dærfor det ær norska bokstæver!

I førmiddags fick jag skjuts av Sara, en tjej som hjælper till på gården, hem till Kathy. Dærifrån åkte jag, Kathy och den svenska utbytesstudenten Gustav (woho jag fick prata svenska!) till Santa Maria och hæmtade upp fyra andra utbytesstudenter; Ingrid, Tak, Martin, Helena, vid deras skola. Sedan slæppte vi av Gustav vid hans skola och åkte sedan till Panda express och åt lunch. Førsta gången och det var jættegott! Dock vældigt stora portioner. Efter det åkte jag, Ingrid och Tak hem till Kathy igen och bara slappade innan vi vid fem-tiden åkte till San Luis Obispo dær det hølls en marknad kallad "farmers market". Det var en jættelång gata full med stånd av alla dess slag. Vi struntade i marknaden och hængde mest på Abercrombie, Victoria Secret och Sephora hehe. Køpte en jættefin kofta på A&F på 30 procent. Lite onødigt kanske med tanke på att man svettas ihjæl i bara shorts och linne... Men den var så fin! Till middag blev det pizza från marknaden som vi åt i någon stor trappa. Efter det så åkte vi hem till Kathy æn en gång och nu sitter jag hær och skriver. Sover alltså hær hos Kathy før Vanessa skulle ut ikvæll så jag skulle få vara ensam hemma och det får man inte før EF. Jag har tagit lite foton idag men jag har inte sladden hær så jag får lægga upp dem senare! Och just det, jag ska ivæg imorgon och kommer inte hem førræn på lørdag så jag kommer inte kunna blogga om de inte har wifi. Vi ska åka upp till Vanessas førældrar i Fairfield, ganska næra San Jose, och hælsa på dem och gå på en voltige/cirkusshow.

Hoppas ni har det bra dær hemma! :)

The Golden State

2012-08-16 @ 02:10:59
Såååååå, nu är jag framme och allt är under kontroll! Det är otrligt varmt och torrt, men jag klagar inte! Kom fram till SLO (San Luis Obispo) vid tolvtiden igår efter ett dygns resa. Resan gick väldigt smidigt! Men om jag inte hade träffat finska Krista i LA så hade jag nog somnat och missat sista planet haha.
När jag vaknat, relativt tidigt, imorse gick jag och Vanessa (värdmamma) ut och tittade på djuren de har på gården. Trodde inte det var så lantligt här ute men det är verkligen en farm, fast ganska litet. På gården har de nu nio hästar, fyra hundar, tre (snart fyra) katter, två ankor, flera höns och ett hängbuksvin. Sedan har hon hästar utspritt på lite andra ställen också. Den där grisen var nog bland det fulaste jag sett. Och så sätter sig Vanessa och gosar med den, kliar den på magen och så, och jag bara stog där och skrattade. Efter det gick vi in och åt frukost bestående av pannkakor (självklart gjorda på sådan där mix "tillsätt endast vatten", ni vet?) och annanas. Tittade lite på Hunger Games och åkte sedan iväg för att sko Vanessas ena sto och två föl som hon har på en superfin gård. Hovslagaren var så rolig, äkta amerikan! Han undrade varför jag var så tyst hehe, och jag som tyckte att jag pratade jättemycket! Han sa att jag skulle hänga med honom någon dag så skulle han visa mig det riktiga amerikanska livet (alltså cowboy-livet). Sedan åkte vi för att hämta upp Vanessas kompis och åt sushi. Efter sushin åkte vi till ett ställe där de har massa shower och tävlingar för westernridning och tittade lite på det. Fullt med cowboys och cowgirls! Till slut åkte vi till mataffären och nu är vi hemma. Skulle ta en liten paus innan vi ska ut och rida. Jag ska rida en westernhäst, får se hur det går!!
Har inte tagit så mycket bilder för jag känner mig så fjantig när jag drar upp kameran som värsta turisten haha, men här är några!
Utsikten var jättevacker! Ser dock inte ut så på bilden.


Verkar som att den här bloggen kommer att bli en hästblogg hehe.


LA

2012-08-15 @ 07:04:45
Nu sitter jag på LAX och väntar på att få gå på planet till SLO. Ett litet skutt på en timma är det enda som är kvar innan det är dags att träffa värdfamiljen! Ska försöka skriva mer senare. Kanske inte blir så med tanke på att mina ögonlock redan nu håller på att klappa ihop... Varit vaken sedan halv sju imorse vilket betyder lite mer än 24 timmar. Ingen biggiw egentligen men nu är jag sjukt trött.
Haha åh vilket osammanhängande inlägg. Puss och hej

Hejdå Sverige!

2012-08-14 @ 11:48:13
Nu åker jag!!!! Hörs när jag är framme!

Mindre än tolv timmar

2012-08-14 @ 01:10:22
De sista dagarna har varit riktigt konstiga. Jag har varit på avskedsfester, middagar och fikor och älskat mina nära och kära ännu mer än innan, om det nu är möjligt. Avskedsfesten hölls hemma hos Märta för Michaela som åker till Bryssel i tvåan. Sedan hade mina favorittjejer (åh tjejer ni är bäst!!!) från Mölnlycke ordnat överraskningskalas för mig. Samma kväll hade jag avskedsmiddag för de bästa tjejerna på Rudebecks och dagen efter avskedsmiddag för släkten. Nu har jag till slut sagt hejdå till alla förutom mamma, pappa, Ellen och Mikael. Det har inte varit lätt på något sätt. Jag har varit en enda röra ända sedan jag började säga hejdå på riktigt, vilket var i torsdags. Tårarna rinner ständigt. De måste ta slut snart, torka ut liksom.

Imorgon åker jag till flygplatsen och säger hejdå till de sista. Sedan sätter jag mig på flyget ner till München, sedan till LA och sist till SLO. Vet inte riktigt hur jag ska förbereda mig. Vad ska jag göra de sista timmarna hemma? Ingen aning.
Min nya pärm, dagbok och receptbok!

Mardröm fast på riktigt

2012-08-07 @ 12:46:22
Vaknade för några timmar sedan av att mamma pratade mycket högljutt i telefon. Jag hörde direkt att hon var väldigt arg. Det första som slog mig var att något hade gått snett för min syster som denna vecka är på ridläger. Jag hade inte rätt på något sätt. Jag hade knappt vaknat ordentligt och verkligen inte tagit mig upp ur sängen när mamma kommer in till mig och säger "EF har mejlat dina definitiva flygtider, du åker i morgon". Vänta, va? VA?!?! Idag är det den 7:e augusti, mina preliminära flygtider var ju först nästa vecka. Jag har knappt sagt hejdå till någon och verkligen inte börjat packa. Att få detta beskedet var nästan så illa det kan bli. Men vad kan man göra? EF har ju bokat, och de brukar inte vara lättövertalade. Jag såg min sista dag hemma snabbspolas innuti huvudet; jag kastandes ner saker i resväskan och flängandes runt för att säga hejdå till alla nära och kära. PANIK var den dominerande känslan.

Men, sedan läste vi den detaljerade planen för hur jag skulle flyga. Och ni kan nog inte förstå lättnaden när vi såg att det stod Göteborg-Frankfurt 14 augusti kl 10:40 AM. Johanna på EF hade skrivit fel i mejlet. Jag tackar Gud eller vem det nu var som ville mig väl idag, för vilket kaos det hade blivit om jag skulle åka i morgon. TACK!

Detta mejl fick jag alltså i morse!!

YOLO

2012-08-05 @ 23:11:56
Fick häftigaste känslan förut. Om tio dagar lämnar jag Sverige för tio månader. Tio månader är väldigt lång tid och många små roliga och pinsamma saker hinner glömmas. Alltså; om tio månader kommer ingen att minnas det jag gör. Det betyder att jag kan göra VAD som helst, utan att bry mig om vad andra tycker. Jag brukar försöka strunta i vad andra tycker om mig, men lite bryr man sig ju alltid, man håller sig tex från att springa naken runt kvarteret och sånt annat skojigt. Ja, men det som slog mig förut var alltså att jag kan göra exakt det jag känner för. Och det var en väldig frihetskänsla, ska ni veta! Just nu är jag så taggad på att åka, allt känns rätt. Ser fram emot året och allt det kommer att innebära. Snart åker jag!!!

Väntar

2012-08-03 @ 17:20:35
Dagarna rullar på och jag har bara färre och färre timmar kvar här hemma i Sverige. De sista dagarna har jag inte gjort något annat än att träffa vänner. Det känns som att tiden jag har kvar här hemma är för kort, som att jag inte kommer att hinna med att träffa alla, och göra de där typiska svenska sakerna en sista gång. Jag planerar avskedsfester och gör vad som känns som hundratals ärenden. Packningen är något jag ännu inte har börjat med. Känns som att jag borde ha börjat vid det här laget, så skall se till att få lite gjort under helgen. Har skrivit en lååång lista, men jag anar att inte ens hälften av det som borde stå med faktiskt gör det. Så mycket som skall göras på så kort tid. Fast ändå känns det som att den "korta tiden" är för lång. Mina vänner har redan åkt iväg och lever loppan på camp. Och här hemma sitter jag. Jag är otålig, orkar inte vänta. Vill åka nu, samtidigt som jag inte vill åka förrän om en månad eller två. Jag är redo för att åka nu, fast ändå inte. Är man någonsin redo för att lämna hela sitt liv? Jag tror inte det. Men jag har funderat, pratat, tjatat, fantiserat om detta i så många år nu. Jag har läst alla bloggar, alla broschyrer, gått på möten och träffar och gjort det mesta för att veta ALLT om hur det är att vara utbytesstudent. Så, ja, på något sätt är jag nog ändå så redo man kan bli. Det finns inget mer att läsa om eller lyssna på, allt är bara repetition. Det enda som fattas är min egen upplevelse.

Även om det mesta jag gör just nu är att stressa runt mellan vänner och annat pyssel, så är det vänta jag gör mest av allt. Jag väntar på att jag ska få min flygbiljett, jag väntar på svar från min värdfamilj, jag väntar på svar från andra utbytesstudenter och jag väntar fram för allt på dagen med stort D, dagen då jag åker. Medan jag väntar ser jag den svenska sommaren (vänta, vilken sommar?) långsamt tonas bort och lämna tydliga spår av höst. Luften är så där krispig, bladen börjar gulna, rönnbären har kommit och affärerna är fullproppade med höstmode. Känns som att hösten redan är här. Och då känner jag ännu mer att jag är redo för att åka. Jag vill ha en paus från allt det som hösten innebär här i Sverige. Det enda jag är lite ledsen att jag missar med hösten är de fina och mysiga kläderna som finns då. Men just nu är jag så trött på allt det andra att en paus är det bästa som kan hända mig. Värme och sol i tio månader är det jag drömmer om.

Åh, jag är så taggad, så spänd, så förväntansfull (ajaj, det skall man inte vara enligt EF), så nervös, så glad, så rädd. Alla känslor är maxade. Konstigt att man kan vara så rädd och så taggad för något på samma gång. Kan bara tänka mig hur det kommer att kännas sista dagen hemma. Men jag är trött på att vänta nu.

Jag är redo. Tror jag.

RSS 2.0