Polletten trillade plötsligt ned

2013-03-28 @ 07:13:44

Jag fick precis en liten chock. En chock som fick mig att vilja börja gråta och skratta på samma gång. Gråta av lycka, inte av sorg. Åh, jag kan liksom inte sätta ord på känslorna. Men kort sagt, så insåg jag precis något väldigt stort. Imorgon, inom 28 timmar, kommer jag återse största delen av min familj. För första gången på ÅTTA månader. Kan ni förstå det? Att jag har varit iväg från min familj i åtta månader? Jag har inte förstått det förrän nu. Hur sjukt är det inte? Jag som knappt har klarat en vecka på ridläger utan en väldans hemlängtan. Hur sjutton har jag klarat åtta månader?

Idag var första gången jag träffat någon från mitt svenska liv sedan jag kom hit. Och ni kan nog inte förstå hur extremt overkligt det kändes. Men det var också helt underbart. Att träffa Mikaela igen och inse att ingenting har förändrats. Vårt vänskapsband är precis lika starkt som det var innan det här äventyret började. Vi är samma personer, men med en amerikansk twist. För visst har vi båda förändrats, det är väl omöjligt att undvika under ett år som detta. Att se hur hon har förändrats, men även hur hon är lik sig själv, fick mig att inse att vi faktiskt är i USA nu. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. På något sätt fick det mig att se min egen förändring också. Och det fick mig att börja tänka på att det livet jag lever här faktiskt är väldigt annorlunda från vad jag är van vid. På hur mycket jag har lärt mig och hur mycket nytt jag behövt anpassa mig till.

Och det som jag tror är svårast för er att förstå, är hur otroligt stark jag känner mig. Jag har insett några saker idag som gjort att jag känner mig starkare än någonsin. Jag har klarat mig nästan ett helt läsår! Jag har klarat mig genom flygresa, familjeflytt, hemlängtan, high school drama och så vidare. Åh vilken frihetskänsla det är alltså! Det här året är något jag gör på helt egen hand, och det går galant. Mitt äventyr är inget vanligt år. Det är det viktigaste och bästa året i mitt liv.


Exempel på utmärkt dag

2013-03-28 @ 07:05:49

Åh, jag har en känsla av att den här veckan kommer att tävla om förstaplatsen på topplistan. Igår var en mycket stor dag. En av mina bästa vänner från Rudebecks, Mikaela, kom hem till mig!!! Har inte träffat henne på åtta månader! Var helt underbart att träffa henne igen. Vi åt på in n out så att hon skulle få prova det, de har nämligen inte det i Idaho. Hon sov över och idag åkte vi ner till San Luis och spenderade dagen där. Tillslut var jag tvungen att ta bussen hem vilket var lite sorgligt men samtidigt inte. Inte lång tid kvar nu tills vi ses hemma!

Och, IMORGON KOMMER FAMILJEN!!! Innan dess ska jag också tävla i friidrott. Förlåt om uppdateringen här på bloggen har varit kass på sista tiden men jag har fullt upp här borta! Nu ska jag sova för imorgon är det en stor dag! Är så excited att få se dem face to face istället för över Skype. Åååh jag längtar!!!


Hejdå Atascadero!

2013-03-16 @ 06:37:28

I morse sa vi hejdå till Atascadero och åkte ner till Oxnard och tittade på Yvonnes extra-hus de precis köpt. Låg precis vid (mer på) vattnet och de har renoverat hela huset, så himla fint! Åkte en liten sväng med deras Lamborghini och sedan ner till Long Beach och familjevännerna. Nu är vi alltså hemma hos dem och har inte gjort så mycket mer än att äta middag, prata och njuta av mammans professionellt bakade kakor. Mumma!


Semester

2013-03-15 @ 07:51:23
Fy vad fort tiden går! Jag hinner ju knappt skriva om föregånde helg innan den nya helgen har kommit. I morgon är det fredag och vi åker ner till LA där vi stannar en natt och sedan åker vidare till Long Beach. Där kommer vi hoppa på en katamaran och segla ner till San Diego (så sjukt taggad på att se San Diego!!!). Söndag kväll åker vi uppåt igen med slutdestination Capistrano Beach där vi ska bo resten av semestern. Under veckan kommer vi som sagt att göra ännu ett besök i San Diego och vi ska även åka till Disney Land. Ska bli riktigt kul! Tänkte skriva att "det ska bli skönt med en paus från skolan", men kom på att skolan inte är riktigt lika krävande som i Sverige... Lite skillnad från Rudebecks om man säger så! Kommer ni ihåg när jag skrev om att skolan var svår, typ i augusti eller september? Jag vet inte riktigt hur jag tänkte då... Nu känns det i alla fall som att den är jättelätt och jag har inte särskilt mycket läxor. Himla skönt!
 
Anyhow, jag tänkte skriva lite om helgen och veckan som passerat:
I fredags, en vecka sedan, hade vi skola som vanligt följt av träning. Efter träningen åkte jag, Joelle, Zayra och Deanna till San Luis. De tjejerna är helt galna! Herregud vad jag skrattar när jag är med dem. Vi mötte upp Zayras vän Megan och åt pizza och frozen yoghurt. Åkte sedan hem till Deanna och sov där. Lördag åkte vi en rundtur på hennes property vilket tog cirka en halvtimma (det säger ju ganska mycket om hur mycket mark de har!). Fick skjuts hem där vi gjorde oss i ordning snabbt och åkte sedan vidare till Pismo tillsammans med familjen. Vi gick på en teater-liknande föreställning och sedan på middag. Åkte hem och umgicks med familjen resten av kvällen. Söndag åkte vi som vanligt till kyrkan, åt lunch på Olive Garden och shoppade bikinis på Target. Åkte till våra kusiner och hälsade på varav en av dem, Sterling, precis förlovat sig. Tittade på ringen och lite så. Åkte hem och hängde tills åttatiden då Deanna och Zayra kom och hämtade upp oss. Åkte runt och hämtade upp Brynn och Rachel och sedan tillslut hem till en andra Rachel, en tjej från friidrotten. Där möttes vi av en stor hög studenter jag inte kände, och de var alla cow boys. Lite koolt men inte riktigt min typ! Var kul ändå! 
 
Måndag var vi lediga och vi gjorde inte mycket mer än att gå till frissan, äta froyo, baka och göra läxor. Tisdag var en helt vanlig dag, förutom att vi tog bilder för the yearbook med friidrottslaget. Onsdag började inte skolan förrän 10.40 så vi bjöd hem Zayra och Deanna på pannkaksfrukost. Idag hade jag matteprov och sedan var det dags för track meet på vår skola. Tävlade inte denna gången heller då mina benhinnor fortfarande krånglar. Men helt ärligt så tror jag faktiskt track meets är roligare om man inte tävlar haha. När det var slut åkte jag, Joelle och Zayra till In N' Out (my goshhhh vad jag kommer sakna det alltså). Fick skjuts hem och sedan dess har vi packat och gjort annat oviktigt. 
 
Här kommer några slumpmässiga mobilbilder från veckan:
 
Deanna, Joelle and Zayra at Rachel's party
My lovely long distance girls! Ready for pictures
We did so good!...
....and then we fell!
Frukost i trädgården!
Dagens track meet.
Marie, Zayra, Sofi och Jojo

Bättre än svensk sommar

2013-03-12 @ 20:33:30

Inte för att skryta men vädret är helt otroligt underbart här borta! Jag lever i rena himmelriket. Var ledig igår, börjar 10.40 idag och imorgon. På fredag åker jag på solsemester i Capistrano beach där vi bland annat ska åka ner till San Diego och gå på Disney Land. Kommer hem nästa söndag, och gissa vem som då är i San Luis och väntar på mig?! Mikaela!!! Världen är allt liten, för hennes värdfamilj har släkt här så de kommer ända från Idaho och hälsar på. Saknar henne, och åh vad kul det ska bli att ses igen!!! Fyra dagar senare kommer familjen och jag går på påsklov. Har jag nämnt att jag har det helt underbart här? Livet flyter verkligen på och åååh jag vill stanna här. Tycker ni alla där hemma kan ta och flytta hit, för då finns det verkligen inget i mitt liv som fattas! Massor med kramar


Count down

2013-03-06 @ 07:13:51

Har två grejer jag glömt berätta för er kära bloggläsare! 1. Min familj kommer hit om endast 23 (!!!!!!!) dagar! Waaaaaaaah är så taggad!!!!!!
2. Jag har fått min hemresevåg!!!!! 18-20 Juni kommer jag hem till kära Sverige!!!! 106 plus minus en dag tills jag står på Landvetter!!!!! Helt sinnessjukt!!!!! Kan inte fatta det. Fasar något otroligt mycket för dagen samtidigt som jag ser fram emot att träffa mina kära svenskar igen. Just nu känner jag bara att 106 dagar är alldeles för kort tid. Konstig känsla!

Blev väldigt många utropstecken... What ever! Nu ska jag sova, kramar


Track and field

2013-03-06 @ 07:10:19

Mitt liv är återigen något enformigt, precis som det var under cross country säsongen. Men bara för att det är enformigt betyder det inte att det är tråkigt! Skola, träna, äta, göra läxor, sova. Låter kanske långtråkigt, men jag älskar det. Är så himla glad att jag bestämde mig för att göra friidrott!!


Ragged Point

2013-03-05 @ 13:28:00
Ännu fler bilder från hiken förra helgen!
 

Shelby

2013-03-05 @ 09:23:00
Här kommer några bilder från Shelbys fest förra helgen!

Waikiki Beach, Honolulu

2013-03-05 @ 07:10:00
 Lunch med Essi, Jenny, Francesca och Ingrid i Honolulu.
 Waikiki Beach!!!
 Ingrid och Francesca på katamaranen.
 Allra bästa Kathy.
 

Hike

2013-03-04 @ 23:13:12
Bjuder på några bilder från hiken vi gjorde förra helgen. Var så himla grönt och fint!

Fotoklass

2013-03-04 @ 23:09:49
I min fotoklass just nu jobbar vi med collages, och jag valde att göra ett om Hawaii! Så jag tänkte att jag lika gärna kunde publicera det här på bloggen också. Nu ska jag fortsätta och sedan gå till träningen. Kramar!
 

Hawaii: Tisdag

2013-03-04 @ 07:40:31
Tisdag morgon packade vi in oss i bussarna och åkte mot Diamond head naturreservat. Där gick vi på hike upp till toppen av ett berg där vi möttes av en fantastisk vacker utsikt över Honolulu. Svettigt och jobbigt att springa upp för backarna och trapporna men värt det många gånger om. Utsiktspunkten var ett gammal fort och vi behövde gå genom trånga tunnlar och upp för smala trappor för att komma hela vägen upp. Efter att ha tagit för många foton och njutit av utsikten vandrade vi ner igen och väntade in resten av gruppen i solen på en gigantisk gräsmatta. Vi klämde in oss i bussarna igen och åkte in till Honolulu. Vi åt lunch och gick sedan ner till stranden och solade lite innan vi hoppade på en katamaran. Vi seglade runt i ungefär två timmar. Vi solade, lyssnade på musik, tittade på valar och hade det helt underbart. Vi fick se Honolulu och en stor del av kusten från havet. Åh jag kan verkligen inte beskriva hur underbart det var där, på katamaranen.
 
Tråkigt nog tog båtturen slut och vi hängde lite på stranden innan vi gick upp till shoppinggatan. Strosade runt lite och mötte sedan upp resten av gruppen vid Hard Rock Café för en jättegod middag. Mätta och glada fortsatte vi shoppingen bland några av de bästa shoppinggatorna och shoppingmallen jag sett. Efter några timmars shopping iklädda flip flop var både vi och fötterna trötta så vi bestämde oss för att göra både henna tattueringar och en make up session för lancome. Strax innan vi begav oss hemmåt igen mötte vi upp tjejerna och åt sushi. Självklart var vi alla riktigt trötta efter en lång dag och somnade i bussen. 
 
Som vanligt är bloggen inte så sammarbetsvänlig... Efter två bilder gav den upp och likaså gjorde jag. Här har ni två bilder på utsikten från toppen av berget. Ska försöka lägga upp resten imorgon!
 
 

Hike

2013-03-01 @ 07:40:15

Hej hopp. Bilder hade jag lovat om jag inte minns fel... Fungerade inte att lägga upp bilder från mobilen och efter några försök tröttnade jag. När de har hamnat på datorn ska jag försöka igen! Veckan är redan nästan över vilket känns både bra och dåligt. Härligt med helg men jag känner att jag inte riktigt kan kontrollera tempot tiden flyger förbi med. Idag var jag på min första friidrottstävling vilket var jättekul fastän jag inte tävlade. I morgon åker vi antagligen upp till Shaver lake och familjens fjällstuga och stannar över helgen. Ska verkligen försöka att skriva ett inlägg imorgon, men jag vill inte lova något! I helgen ska jag skriva färdigt summeringen av Hawaiiresan och annat jag missat att skriva om. Så det kommer att finnas mycket att läsa på måndag morgon när ni vaknar! Nu blev det väldigt sent så jag ska försöka sova. Kraaam


RSS 2.0