Åhoj, vilket vackert väder

2012-07-30 @ 23:20:14
Åh jag hade inte tackat nej till lite värme just nu. Längtar som tusan!

17±1 dagar kvar!!!

2012-07-29 @ 20:13:13
Hallå. Är ledsen för att jag inte har skrivit så mycket.
I veckan har jag sagt hejdå till Mikaela, spenderat så mycket tid som möjligt med mina fina vänner och varit några dagar i Espevik med Hanna. Åkte dit i fredags och kom hem idag. Ganska galen helg och oj vad trött jag är nu.
På USA-fronten händer inte mycket förutom att jag skriver lite med mina värdföräldrar, som för övrigt verkar hur gulliga som helst, och att jag börjar planera min packning och vad jag skall köpa i present till värdfamiljen. Har skrivit ner exakt vilka linnen, blusar, shorts och så vidare jag skall ha med mig. Lite svårt att veta med tanke på dress coden i skolan, den är väldigt luddig. Den säger att man inte får ha "för" korta shorts och inte "för" tajta tröjor. Men det löser sig. Väntar på mitt exakta avresedatum men verkar som att EF har glömt mig eller något. Tycker jag borde få veta nu när det bara är ungefär två och en halv vecka kvar! Två och en halv vecka. Helt sinnessjukt. Om 17 dagar sitter jag på planet, eller till och med sitter i soffan i mitt nya hem. Är så taggad och nervös men samtidigt känns det så overkligt att jag ska åka. Men nu när flera av mina vänner redan åkt, på camp förståds, så blir det lite mer verkligt. Fast ändå inte. Åh, jag vet inte.

Bloglovin

2012-07-16 @ 21:45:22
Följ min blogg med Bloglovin!
Förlåt för det där, men var tvungen att länka dit för att kunna koppla den till mitt bloglovin' konto... Ni behöver inte följa om ni inte vill så klart haha!

Visum & fika

2012-07-15 @ 18:44:02
För en vecka sedan åkte jag upp till Stockholm tillsammans med tre vänner (varav två av dem också är blivande utbytesstudenter i USA) för att söka visum. Vi hade en dag att göra vad vi ville i den stora staden, då vi bland annat självklart hängde en del inne på Hollister. Dag två begav vi oss till ambassaden, efter att ha kastat i oss frukost från den fina buffén, och hade tur nog att få plats nummer tre i kön utanför. Turen höll i sig och efter mindre än två timmar var vi återigen utanför ambassaden, några papper och ett pass fattigare, och åh så mycket lugnare. Ganska väntat hade vi stressat upp oss inför detta många dagar i förväg. Min kompis Mikaela hade glömt att beställa ett papper, men fantastiskt nog löste det sig. Efter att vi klarat av intervju och diverse andra (mindre) läskiga moment inne på ambassaden var vi lättade, men ack så trötta. Planerna för dagen löd: shopping. När vi hade släpat oss till stureplan hamnade vi istället på en bänk utanför en korv-moj och flamsade tills det var dags att ta tåget hem igen. I veckan kom passet på posten och ligger nu hemma med ett fint visum innuti och väntar på att få färdas över atlanten tillsammans med mig. Känns riktigt skönt att ha det klart, även om jag inte åker förrän om lite mer än en månad.

Ni som åker med EF och är med i gruppen för oss USA-utbytesstudenter vet säkert att jag planerat en träff för att prata om vår resa. Så, igår mötte jag upp tre utbytisar, Mikaela, Nathalie och David, vilka jag alla redan hade träffat innan. Mikaela är ju en av mina närmaste vänner, och även om vi ägnat hundra och åter hundra timmar åt att diskutera allt om året så fanns det ändå mycket att prata om. Det var riktigt trevligt att få prata BARA om året, utan att behöva bry sig om att andra icke-utbytesstudenter eventuellt skulle bli uttråkade. Dock så var ju tanken att några fler skulle komma också, men av någon anledning blev det inte så. Men det var inte mindre trevligt för det!

Just nu väntar jag bara på mina definitiva flygtider och planerar avskedsfester för olika umgängen och släkter. Snart är det dags!

Preliminärt avresedatum

2012-07-06 @ 16:40:34
Fick i förrgår ett mejl från EF, vilket jag dock inte läste förrän idag, där de meddelade att jag är preliminärt inbokad på "wave 5". Detta betyder att jag troligtvis flyger den 14, 15 eller 16 Augusti. Skönt att äntligen få veta lite mer konkret när jag åker! Dock har både min IEC och värdmamma sagt att det antagligen blir den veckan jag ska åka, men att höra det från EF är alltid bra.

Annars händer inte så mycket mer på USA-fronten för tillfället! Allt är ganska klart, förutom att jag åker till Stockholm på söndag för att fixa visum! Håller på att skriva en packningslista för året (fatta att man ska kunna packa för ett helt år!!!) som jag tänkte publicera här sedan så att ni andra som ska åka kan få lite tips!


Atascadero, CA

2012-07-02 @ 16:45:00
Skolans entrébyggnad

Atascadero i förhållande till SF och LA.

Skolans marching band.

You can't fly unless you let yourself fall

2012-07-01 @ 23:36:43
Ganska nyss slog det mig att jag inom kort kommer att lämna alla mina nära och kära här hemma och vara utan dem i tio månader. Under mina sjutton år på jorden har jag varit ifrån mina föräldrar som längst en vecka. Min syster har jag nog varit ifrån endast några dagar. Tio månader är ungefär fyrtio veckor, alltså fyrtio gånger mer än vad jag har varit utan dem förut. När jag tänker på mig själv utgör de som lever omkring mig en stor del av den bilden. Vad är jag egentligen utan dem? Vad skulle jag göra om jag inte hade vänner och familj? Tänk er själva; ett liv utan era närmaste. Hur skulle det se ut? Riktigt grått och tråkigt för min del.

De första dagarna eller till och med veckorna i USA, kommer jag vara helt ensam. Inte ensam bokstavligt, jag kommer antagligen vara omgiven av människor alla timmar på dygnet då jag inte sover. Men det är inte säkert att jag kommer ha blivit så nära vän med någon att jag kan känna en trygghet. Antingen funkar det jättebra med värdfamiljen och jag kommer att känna mig som en familjemedlem direkt. Eller så passar vi inte riktigt så bra ihop, och det tar ett tag innan jag blir bekväm med dem. Det är omöjligt att veta. Det enda jag vet om dem är det jag fått läsa på mail, och hur mycket mer finns det egentligen inte att säga om en person än det man kan se på dennas mail? Jag kommer att befinna mig i ett okänt land, en ny stad och en helt främmande familj. Det kommer inte finnas en axel att gråta mot, en syster att bolla tankar och idéer om vadsomhelst med, en kompis att ha djupa samtal med eller en mamma eller pappa som kan stötta och ge råd. Jag är säker på att det kommer att vara fruktansvärt jobbigt. Jag har alltid varit en sådan person som verkligen behövt säkerheten. Inte den sortens säkerhet som säger att "här blir jag inte skadad", utan en social trygghet. Jag behöver veta att det finns någon där om jag har en kris. Och det kommer inte att finnas någon där. Min trygghet kommer att finnas på andra sidan atlanten, i lilla Mölnlycke.

Klarar jag mig utan den här tryggheten ett tag, lyckas jag skapa en ny trygghet utan något som helst stabilt fotfäste på jorden, då är jag säker på att jag klarar ganska mycket vad som helst. Att starta ett helt nytt liv, helt från början, kommer inte att vara lätt. Men jag är övertygad om att jag klarar det. Detta är en av de saker som skulle kunnat avskräcka mig från att åka. Att jag var rädd för att lämna min familj. Jag tänkte knappt på det när jag fattade beslutet att lämna Sverige. Jag slog bort tanken. Men nu när jag väl tänker på det så är det något så fantastiskt stort, som mycket väl hade kunnat göra att jag stannat hemma. Antagligen kommer det finnas något tillfälle under mitt år då jag tänker "Vad gör jag här, när alla mina kära är ett helt världshav bort från mig?". Kanske lockas jag av att åka hem när det är som jobbigast. Men jag vet också här att jag kommer att klara det. Hur ska jag veta om jag klarar det, om jag åker hem? Hur ska jag veta hur historien slutar? Du blir inte en starkare person över en natt, det krävs mycket av dig själv. Du måste utsätta dig för det svåra. Det är detta som kommer att stärka mig under de jobbiga perioderna. Även om det är bedrövligt, så vet jag att jag kommer ut ur det som en annan person, antagligen något starkare, något säkrare. Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Jag vågar.

RSS 2.0