Blä

2012-09-29 @ 04:10:41
Den nedrans förkylningen som lurade bakom ett hörn i onsdags ville inte ge med sig, trots att jag struntade i träningen samma dag. Igår kändes det bättre. Men idag efter skolan började rösten ge vika och huvudet bli tyngre och tyngre. Försökte hoppa över träningen även idag, men coachen ville att jag skulle förbereda musklerna för imorgon. 
 
Så, nu sitter jag här, ensam hemma, i soffan och gör absolut ingenting. Bestämde mig för att inte gå på pasta partyt. Kände inte riktigt för att socialisera mig i tre timmar. Jag vill så gärna springa imorgon. Så jag ska härda ut någon timma till och sedan gå och lägga mig. Har lite nödvändigheter som behöver göras under den timman, som att tvätta eller måla naglarna, men jag är alldeles för trött för att göra något annat än totala icke-nödvändigheter. Ska nog börja läsa en bok eller bara lyssna på musik. Hoppas att ni mår bra och hade en bättre fredag än mig. Pussar!
 
Ni får en grynig, charmig, camera booth-bild på en trött Kajsa.

I skolan

2012-09-28 @ 22:39:23

Nu sitter jag och väntar på att få sluta för dagen. Jag blev klar med mitt fotoprojekt tjugo minuter tidigt men inte får man sluta tidigt för det. Alla måste vänta på att klockan ringer. Så löjligt!

Jag såg en bild på instagram om vädret hemma. Vädret här är helt underbart! Det börjar bli lite svalare så det är inte så hett som det var innan. Jag är verkligen glad att jag slipper det svenska vädret det här året. Och jag tycker synd om er som inte slipper. Men man kan ju göra de regnruskiga dagarna mysiga också. Försök se det positiva! Även om det finns många gånger fler positiva saker med mitt väder här, hihi.

Nu ska jag träna och sedan gå på pasta party med x-countrylaget. Imorgon springer jag mitt första race!!!


Nyper mig i kinden

2012-09-28 @ 06:49:00

Fredagen är nära! Torsdagen har varit riktigt skön. Sovmorgon, två roliga lektioner och träning. Träningen var väl mindre rolig. Men känslan efter ett riktigt jobbigt träningspass är skönare än allt annat!

Jag tänker varje dag på hur sjukt det är att jag är här. Jag har fortfarande inte fattat helt att jag faktiskt nu gör det jag drömt om i så många år. Jag är här och går på high school!!! Hur galet är det inte?! Idag är det 45 dagar sedan jag, dränkt i tårar, lämnade min familj och gick ombord på planet på landvetter. Under de 45 dagarna har det hänt så mycket. Det har hänt så mycket med mig. Jag känner redan att jag är annorlunda. För det första, jag klarade en ett-dygns-resa helt på egen hand. Jag anpassade mig till en familj. Jag klarade mig genom mängder med problem men familjen. Jag LÖSTE problemen. Jag anpassade mig till en andra familj. Jag började high school. Jag hade det svårt med läxorna och de svåra kurserna, men ändå klarade jag det. Och allt detta gjorde jag på egen hand, utan mamma, pappa och alla andra. Det är nog det jag känner har förändrats mest; jag klarar mig själv nu. Visst är det en enorm trygghet att ha en fantastisk familj här. Men jag vet att, om tryggheten skulle ryckas bort, så har jag två egna, stadiga ben att stå på. De benen var inte i närheten av den stabilitet som finns där nu, innan jag åkte hit.

Åh, jag kan inte sätta ord på mina tankar och känslor. Jag kan bara inte greppa tanken att jag faktiskt är här nu. Det känns så overkligt, som en dröm. 

Tumblr_mb1le5ntlb1qep56go1_500_large


Camping

2012-09-26 @ 02:47:26

Vid ett-tiden igår släpade jag mig in genom ytterdörren här på hemmaplan. Tre fantastiska dagar med så mycket kul körde helt slut på mig. Att vi sov elva tjejer i ett 6-mannatält utan liggunderlag hjälpte väl inte direkt. 

I fredags blev vi alltså upphämtade, åkte några rundor för att hämta upp andra utbytisar på vägen och anlände slutligen på campingplatsen i Pismo (20 minuter från Atascadero). De hade hyrt ett riktigt stort område på en camping och det var redan fullt med ungdomar och tält. På något sätt fylldes vårt tält bara på mer och mer, och vi var till slut elva personer som skulle dela. Vi hade mycket väl kunnat vara tretton, men det fanns helt allvarligt inte plats för fler, även om vi så gärna ville ha med de där två extra tjejerna. Efter en middag bestående av pizza med extra ost, och mycket prat med de 80 andra utbytesstudenterna klämde vi ihop oss i tältet och försökte sova. Nästa morgon var det att gå upp tidigt och äta blåbärspannkakor och sedan vandra bort till surf-delen av stranden. Vi fick våra brädor och våtdräkter och surfade i ungefär två och en halv timma. SÅ SÅ SÅ kul!!! Känslan när man faktiskt lyckades ställa sig på brädan och surfa hela vågen var fantastisk!!! 

Efter surfingen åkte vi till the Pismo Outlets, vilket är en halvdassig outlet som jag redan har varit på. Så det var väl inte jättespännande direkt. Men två stopp på Starbucks gjorde det hela mycket bättre! Slutligen var det middag och sedan gick vi iväg till stranden och gjorde en lägereld. Så mysigt att bara sitta där i mörkret och prata.

Ännu en natt på den hårda marken plus surfing satte sina spår på kroppen och jag var riktigt öm och hade världens träningsvärk nästa dag. Frukosten bestod av "flingor" (kan lova att de innehöll 95% socker), donuts och kakor. Så himla hälsosamt! Dessutom åkte vi, när campingen var över och alla åkt hem, till en glassbar och åt frozen yoghurt. Det var gott men kan inte säga att jag var särskilt sugen på mer socker efter en socker- och fettfylld helg haha. 

Det roliga var att jag under helgen träffade fler svenskar än vad jag antaligen kommer att göra under hela året. Jenny, Felicia och Gustav, som jag kände sen tidigare, var där. Sofia, som jag känner hemifrån Sverige, var också där. Sedan var det en till kille och två tjejer. Alltså var vi åtta svennar! Var härligt men väldigt konstigt att prata svenska igen. 

Resten av söndagen gick i slow motion och jag var så fruktansvärt trött. Jag och Joelle flamsade oss igenom läxor och gick sedan och la oss tidigt. Nu ska jag göra samma sak idag och hoppas på att jag kan vara pigg imorgon! 

 Linus hoppar eller gör något annat tramsigt. Men solnedgången var väldigt fin!
Bonfire!
 Hahah, fin Tim!
 Froyo! 
 

Brownies

2012-09-22 @ 01:05:59
Halli hallå. Den korta skoldagen som var flög förbi i en svindlande hastighet. Matteprovet gick förvänansvärt bra, keramiken gick sämre. Hellre så än tvärt om! För en stund sedan bestämde vi oss för att baka brownies. Jag sökte fram ett recept som verkade bra och visar för min kära värdmamma. Men då så visar hon mig en kartong, och säger använd den här istället. Gissa vad det var? En browniemix såklart. Tillsätt endast olja och ett ägg. Så det slutade med att jag fick stänga ner sidan med receptet och istället blandade ihop den där mixen. Inte äkta bakning enligt mig... Men det kan nog inte bli mer amerikanskt än så! 
 
Så, om cirka en timma blir jag och Joelle upphämtade av Sharon, som skall köra oss ut till Pismo Beach tillsammans med Cedric och hans värdbror. Där skall det under helgen hållas ett camping-läger där man kan hitta på allt möjligt roligt. Jag och Joelle skall båda göra det jag hoppats på att få göra någon gång under året, nämligen surfa! Ska bli så kul!!! Lägret är för EF-studenter från hela Kalifornien så förhoppningsvis träffar jag på någon annan från Sverige Jenny ska ju dit, så jag har i alla fall en liten svensk människa. 
 
Nu ska vi titta på en film och sedan åker vi! Kommer alltså inte att skriva förräns på söndag. Ha en bra helg! 
 
 

Friday

2012-09-21 @ 07:06:07
Torsdagen är nästintill över och likaså den jobbiga skolveckan! Kvar har jag en keramiklektion och ett matteprov. I helgen händer det mycket spännande! Det ska jag berätta om imorgon, för nu behöver jag sova, så ska bara skriva lite snabbt. Tänkte mest publicera bilderna som jag lovat!
 
Den tjugonde september har varit en bra dag. Det faktum att jag ätit ett flertal kex med nutella gör väl att dagen inte kan bli annat än bra. Under lunchen åkte vi också till hamburgerrestaurangen In n' out och åt hamburgare (nähe?). Fett och socker för hela slanten idag alltså! Så det ska vara! Men med tanke på att jag bränt av ett två timmars löppass borde det gå jämnt ut på kalorimätaren.
 
Här är några av bilderna från helgen: 

 
 
 
 
 
 

Höst

2012-09-19 @ 07:01:00
Idag har det inte hänt mycket spännande... Jag har varit i skolan hela dagen. Lektionerna har varit lika långtråkiga som de alltid är ojämna dagar och rasterna har varit lika roliga som de är precis varje dag. Dock så kunde jag inte vara med hela träningen idag... Jag började få ont i hålfoten under uppvärmningen och då får man inte springa mer. Så jag promenerade tillbaka till skolan med Lucas som också är skadad och fick åka hem lite tidigare. Inte helt fel! Helt fel var det inte heller att vi åt lax till middag. Mumma!!! De äter aldrig fisk här, så det var verkligen ett undantag. Kände mig som hemma! Vädret här börjar bli mer och mer höstigt nu... Det är riktigt kallt på morgnarna. Idag höll sig kylan ända tills eftermiddagen, vid två-tiden blev det såklart jättevarmt, lagom till vår träning och så där. Jag hoppas jag kan ha på mig shorts imorgon!  Jag har nu fått alla mina Senior Pictures, vilket är måååånga. Publicerar några här. Har ännu inte bestämt mig för vilken jag skall ha i yearbooken. Nu ska jag gå och lägga mig. Pussar och kramar till er alla där hemma och till er som är här på denna sidan jorden med mig.  Blogg.se vill tydligen inte låta mig lägga upp några bilder just nu så jag får återkomma med dessa! De verkar uppdatera sidan eller något för alla funktioner är borta så jag kan inte göra nya stycken. Ber om ursäkt!

Köttbullar

2012-09-18 @ 07:03:01

Måndag, veckans mest skräckinjagande dag, är snart över utan några större bekymmer. Idag var en jämn dag vilket betyder sovmorgon och åh vad skönt det var! Men jag skulle promenera till skolan för första gången, och det tog dubbelt så lång tid som jag trodde, så jag blev sen till skolan. Är man sen fem gånger så får man inte ta studenten. 

I fredags, efter att jag tränat, begav vi oss till skolan igen för att titta på fotbollsmatchen. Vi förlorade… Efter matchen åkte vi och åt glass på Coldstone. Himmelskt!!! Du får välja en eller flera glasssorter, och sedan dina tillbehör, så som brownie, kakdeg, chokladsås, bär, kakor osv. Sedan smetar de ut glassen till en "skål" och lägger tillbehören i skålen och knådar ihop allt. Det blir ungefär som din egen komponerade Ben & Jerry's. Ny favorit helt klart!

Joelle och Sofia på fotbollsmatchen

Lördag morgon var jag på universitet Cal Poly, 15 minuter bort, tillsammans med ungefär halva x-countrylaget och sprang en lång runda. Det var helt udnerbart! Vädret var toppen; soligt och lagom kyligt (notera att kyligt här är ungefär = 24 grader celcius). Campuset var så fint också. Njöt hela rundan och det är inte ofta man njuter när man springer, speciellt inte sedan jag kom hit haha! Efter löpningen åkte jag och Joelle till Pismo Beach där vi mötte upp drygt tio andra utbytesstudenter och fem amerikanare. Vi åt amerikanska kanelbullar och en wannabe italiensk panini och hade det allmänt skönt. Krista stod för fotograferingen under dagen och har lovat mig att skicka alla bilder, så jag lägger upp dem här så fort jag kan! 

Söndag började med ett besök i kyrkan. Det är verkligen annorlunda här! Själva kyrkan såg på utsidan ut som en fin, modern skola och innuti var den inte alls som svenska kyrkor. Det var mer som en föreläsningssal. Gudstjänsten höll på i ungefär två timmar, och det var ungefär en timma för länge. Jag kunde inte koncentrera mig riktigt, för om jag ska vara ärlig så var det inte så jättespännande. Men det var intressant att se hur det funkar här och jag är här för att uppleva nya saker så jag försöker vara öppen. Efter kyrkan och lunch på ett mexikanskt ställe åkte vi för att ta mina "senior pictures". För er som inte vet så är det de bilderna man har i yearbooken, vilken motsvarar skolkatalogen. Seniors (sistaårselever) får välja helt själva vilken bild de vill ha med medans alla andra måste ha "vanliga" skolkort. Min v-mammas systers man är fotograf så han tog bilder på mig. Jag har fått dem alla, 120 st, på en cd så jag ska kolla igenom dem och sedan publicera några av dem här!

På kvällen kom min matte-lärare och hennes man, och Yvonne på middag. Jag hade ägnat flera, flera timmar åt att försöka återskapa mormors köttbullar. Men icke blev de som jag hoppats. Det positiva är att amerikanarna aldrig har smakat köttbullar, så de vet inte hur de egetnligen ska smaka haha. De tyckte i alla fall att det var gott så får väl lita på dem. 


Babbel

2012-09-13 @ 23:30:00
Äntligen har jag tid att blogga! Eller egentligen har jag inte alls tid, läxorna ligger och stirrar på mig och försöker övertala mig att göra dem istället... Men jag har en egen vilja, så läxorna kan glömma att jag tänker göra klart dem innan träningen! 
 
När jag bestämde mig för att åka hit för ett år så tänkte jag "jag kan behöva en paus från skolan och alla läxorna". Men den som sa att amerikanska skolan är lätt kan ju bara ta och hoppa i en stor bajshög, för det är inte sant någonstans. En paus från läxorna är det definitivt inte! Jag har bara tre teoretiska ämnen och ändå har jag knappt tid att göra alla läxor. Tycker synd om de amerikanska studenterna som har sju teoretiska ämnen och måste göra alla läxor. Som jag berättat lite om innan har jag fipplat och fixat med mitt schema väldigt mycket, och så här ser det ut nu:
 
Udda dagar: 
Matlagning
Engelska
Lunch
Samhällskunskap
Foto
 
Jämna dagar:
Keramik
Lunch
Matte
 
Har en känsla av att jag redan har skrivit exakt det där en gång innan... Men lite repetition är aldrig fel! Som ni ser har jag bara två lektioner på jämna dagar (varannan dag) vilket betyder sovmorgon och sluta tidigt!!! Plus att det är mina två favvoämnen. Älskar jämna dagar ♥
 
Nu är det så att jag inte riktigt minns vad jag först tänkte skriva om i det här inlägget. För alla som undrar : Jag har det UNDERBART. Jag älskar mitt liv. Så oroa er inte. Fick en fråga om hur det går med matten och det går bra! Jag lyckades riktigt bra på provet och nu rullar allt på precis lika smidigt som en flodhäst rullar genom ditt vardagsrum (nej skämt åsido, det går faktiskt bra). I helgen var vi (jag, Joelle, Ingrid och Brendas shoppinggalna vän Yvonne som vi aldrig träffat innan som helt slupmässigt erbjöd sig att åka med oss) och shoppade i nio timmar. Tiden flög förbi liksom pengarna flög från plånkan. Så nu blir det att hålla sig ifrån shoppingen ett tag. Det löftet kommer jag att bryta redan på lördag då det är dags att köpa nya springskor... Jag har skolkat lite från x-countryn de senaste dagarna delvis på grund av att jag inte mått 100 % bra, delvis på grund av att mina skor behöver ersättas så jag inte får ont i benen och delvis på grund av att jag inte har så jättestor lust att springa i 40 gradig värme. Men när jag väl går till träningen så älskar jag det. 
 
 

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge

2012-09-12 @ 06:48:00
Hejsan allihopa!
 
Dagarna bara flyger förbi och jag är riktigt dålig på att uppdatera. Det finns alltid en läxa som behöver göras, och tråkigt nog får det högsta prioritet. Jag går till skolan, tränar, pluggar, sover. Det är så min vardag ser ut. Minus några träningar då influensan går runt på skolan nu och jag tar det försiktigt för att inte insjukna jag också. Men så fort jag får en ledig stund efter skolan har jag lovat mig själv att jag ska blogga om allt jag inte uppdaterat er om ännu. Jag har en hel del bilder att visa er så förhoppningsvis blir det några roliga inlägg. Håll ut!

Plattan i mattan

2012-09-08 @ 07:58:00
Nu var det riktigt längesedan jag skrev, och det är jag uppriktigt ledsen för. Tråkigt nog kan inte bloggen komma i första hand. Livet här rullar på i en hiskelig fart.
 
Veckan har bestått av skola, träning, läxor, sömn (dock på tok för lite av det sistnämnda). Matten är fram för allt det som har orsakat problem. Jag vet inte om jag har skrivit om detta innan, men från början var tanken att jag skulle läsa "Algebra 2", vilket är den kursen de flesta utbytesstudenter från Sverige läser. Jag gick på en lektion och insåg snabbt att det var alldeles för lätt. Därför bytte jag till "Math Analysis/Pre Calculus". Jag gick två lektioner och körde fast totalt i läxorna som var omänskligt stora. Därför bytte jag tillbaka till Algebra 2 och gick en lektion. Fick panik redan efter fem minuter blev jag arg för att det var så lätt. Den lektionen gav mig absolut ingenting, förutom frustration. Så jag gick tillbaka till min syo samma dag (ja, vi är bästa vänner nu hehe) och bytte ännu än gång, tillbaka till Math Analysis. Försökte mig på läxan vi skulle fått under dagen och fattade absolut ingenting, eftersom att jag hade missat en lektion. Nästa lektion var min lärare sjuk och vi hade en vikarie som inte kunde matte (hur dåligt är inte det förresten? Vikarien måste ju kunna lära ut ämnet!!). Läraren har varit sjuk hela veckan tills idag då vi hade prov på allt vi gjort hittils. Mina kära rude-vänner kan nog förstå paniken jag hade. Och jag är en sådan person som inte klarar av att inte förstå något haha. Så jag har varit uppe i varv hela veckan och inte tänkt på något annat än matte och hur jag ska klara mig. Idag hade vi provet och det gick bättre än jag förväntat mig. Jag kan inte säga att det gick bra, absolut inget A. Men jag har kommit fram till att så länge jag får C (E/godkänt) så är jag nöjd. Och jag tror jag klarade mig så pass bra att bli godkänd. Nu har jag helgen på mig att jobba ikapp det jag ligger bakom med, vilket jag tror att jag kommer att klara. Så, nu har jag fått skriva av mig lite om mina problem haha.
 
Igår lagade Joelle (till vänster) schweizisk "rösti"
 
Faktum är att matten är mitt ända problem här. Skolan är rolig, kompisarna är roliga, cross countryn är toppen och värdfamiljen är perfekt. Jag ser fram emot att gå till skolan och att ha träning vilket för mig är väldigt ovanligt. Jag älskar att vara här! Och det som är bra med att schemat är totallt fullspäckat, är att jag inte har tid att sakna er där hemma. Jag har ännu inte haft en total break down med jättemycket hemlängtan, men jag saknar er. Fast inte så jag vill åka hem, mer så att jag vill att ni ska vara här med mig hihi. 
 
Idag har jag haft en perfekt. Jag hade sovmorgon (till sju...) och två lektioner under dagen vilka var keramik och matte. Keramiken är kul och matten bestod av provet vilket gick förvånansvärt bra. Efter skolan åkte jag hem och gjorde lite läxor och skypeade med Ellen. Sedan åkte jag till träningen, som inte var så jobbig, och direkt efter åkte jag och Deanna hem till mig och duschade och gjorde oss i ordning. Vi hämtade upp Miles och Andy för att åka till pasta partyt hemma hos en tjej i x-countryn (som jag inte vet namnet på). Största delen av laget var där och jag tycker om dem så himla mycket. Alla hade med sig mat; pasta, sallad, frukt, och vi gjorde s'mores (grillad marschmallow och choklad mellan två kex) och skrattade mycket. Efter några timmar åkte jag med några tjejer och åt frozen yoghurt (det var himmelskt!!! andra gången denna veckan hehe) och när jag slutligen kom hem hoppade jag i ute spa-t tillsammans med Joelle och värdmamma Brenda. Det här kan jag absolut bli van vid ;)
 
Bästa värdfamiljen ♥ (Joelle, jag, Brenda, Miranda och David)
 
Jag ska någon gång under helgen försöka publicera ett inlägg med bild och text om förra helgen, då vi var vid the Sierra Mountains. Det var en underbar helg och jag har många bilder att visa! Nu skall jag gå och lägga mig och få lite skönhetssömn innan vi ska iväg och shoppa! Hoppas ni alla där hemma har haft en bra, stressfri vecka och en vild/mysig/rolig fredag. Puss och kram

RSS 2.0