Helg

2013-02-25 @ 18:01:53

Har inte skrivit under hela helgen av flera orsaker. Det har varit riktigt struligt med familjen men jag har också varit upptagen mest hela tiden. Familjeproblemen är nu lösta och jag hoppas verkligen att det håller sig lugnt och fredligt, för fy vad jobbigt det har varit. Det hela började i fredags när jag och Joelle hade planerat shopping och sleepover men fick sedan reda på att vår värdmamma hade andra planer för oss. Tänker inte gå in mer på detaljer men det var kaos för en stund.

I lördags åkte vi upp till Cambria och tittade på sjöelefanter och gick på en liten hike till ett vattenfall. Avslutade med lunch innan vi åkte hem för att ställa oss i köket. Jag bakade kladdkakemuffins och hjälpte Joelle att göra minipizzor. Anledningen till detta var att vi skulle iväg på fat-Amy party. Ni som har sett filmen pitch perfect fattar! (ni som inte har sett den borde springa till bergakungen direkt). Kom hem mitt i natten och trots det gick vi upp i tid för att åka med till kyrkan nästa morgon. Kyrkan, costco, subway, Tjmaxx, running warehouse. Hem och Skypea och sen gå på promenix. Middag och sedan tittade vi på oscars galan. Fullspäckad helg! Bilder kommer upp ikväll när jag är hemma vid datorn!


Fredag

2013-02-22 @ 07:17:10


Harlem Shake & Macklemore

2013-02-21 @ 07:46:40
Idag skulle det enligt väderleksrapporten snöa! Men det gjorde det såklart inte... Och det var ju jag glad för! Har dock vänner i "norra" kalifornien som hade snö igår. Istället för snö fick vi en varm och fin dag, efter gårdagens regn. Efter skolan gick jag som vanligt direkt till träningen och åkte därefter hem.
 
Nu under vardagarna händer det inte särskilt mycket spännande, vilket gör att jag inte heller har mycket att skriva om. Så idag tänkte jag bara berätta lite om två trender som går här just nu. Den första är Harlem Shake. Det började väl ungefär förra veckan här, då jag såg vänners videor på facebook, och nu är det ett välkänt samtalsämne i skolan. Jag vet inte om det har kommit till Sverige ännu, om inte så gör det väl det snart! Det är bara att skriva in Harlem Shake på youtube så finns det flera tusen videor att titta på.
 
Sedan så har också Macklemore blivit väldigt populär här. Min kompis introducerade honom till mig i början av december och nu lyssnar alla på honom! Har hört lite från svenska kompisar om honom så tror nog redan han har kommit till Sverige.
 
 Orginalet of Harlem Shake
  
 
Favoritlåtarna just nu!
 
 
 

Video på delfinerna!

2013-02-20 @ 06:49:00

 


Flera bilder

2013-02-20 @ 06:32:06
Credit till Joelle som har tagit de fina bilderna!

Long Beach

2013-02-19 @ 07:11:00
I fredags kväll packade vi in oss i husbilen tillsammans med våra kusiners familj och åkte ner till Long Beach i LA. Vi spenderade en natt i husbilen och nästa morgon klev vi upp i ottan för att kliva på katamaranen. Paret som äger båten har 6 små vildar som gjorde att det sällan var lugnt. Tänkte från början att nu måste ju någonting gå fel, det finns ingen chans att de kan hålla koll på alla de barnen samtidigt. Och hux flux hade en utav småkillarna ramlat över bord! Ingen big deal direkt för vi åkte och hämtade upp honom direkt, men ändå lite småläskigt. Anyhow, vi seglade iväg mot en ö som heter Catalina. På vägen dit lekte vi lite, vi åkte med surfbrädor efter båten och på däck hade de en gunga. Men framförallt, vi såg delfiner! Massvis! Först såg vi bara en på ett långt avstånd men efter ett tag så seglade vi in i ett gigantiskt delfinstim. De simmade precis under båten så vi hängde ut över kanten och tittade rätt ner i stimmet. Kändes som att jag simmade med dem! Underbart!!! 
 
Efter en snabb titt på ön seglade vi tillbaks till hamnen där vi promenerade över till husbilen och sov ännu en natt. Tio timmars sömn gjorde oss inte direkt pigga men vid 07.00 var vi på väg hem igen.
 

Lägger upp fler bilder och en video imorgon!
 
 

Catalina

2013-02-18 @ 07:43:05

Är hemma från en helt amaaaazing helg. Har varit helt underbart med fint väder och massor med folk. Är galet trött så nu ska jag sova men imorgon har jag mycket tid så då ska jag skriva ordentligt!


Fredag och sol

2013-02-15 @ 22:35:30

Sitter på ekonomilektion och borde egentligen titta på filmen som visas. Vi har vikarie så man kan göra lite vad man vill. Idag är det fredag! Om ni har missat det alltså. Vädret är underbart och förkylningen verkar vara på väg bort. Måste vänta en timma i skolan på att träningen ska börja vilket är lite segt. Efter träningen ska vi eventuellt på basketmatch och ikväll åker vi ner till LA tillsammans med familjen. I helgen ska vi ut och segla med en katamaran. Kommer hem på söndag så bloggar väl direkt då. Hoppas ni har haft en jättebra fredag! Kraaaam


Kalifornien, jag älskar dig

2013-02-14 @ 02:50:01

Ååååh. Idag skiner solen och sprider värme och glädje över campus. Shorts och sandaler plockas fram från garderoben och strandutflykter planeras till helgen då vi ska komma upp i 22 grader. Till och med förkylningen överskuggas av sommarkänslorna idag! LYCKA


Drömmar

2013-02-13 @ 06:00:50
Kunde inte hålla emot sjukdomen längre, så nu har jag fått en go förkylning. Är helt slut i hela kroppen och öronen ömmar. Dumt nog gick jag på trackträningen idag... Säsongen har nu officiellt börjat och idag var vi hela 105 ungdomar! Ingen överdrift. Helt sjukt många. Är väldigt taggad även om mina ben krånglar lite. 
 
Dagen har varit lite i en dimma. Jag har varit seg och inte haft energi till någonting. Det är då jag drömmer mig tillbaka till Hawaii... Saknar det så. På tal om drömmar, i natt drömde jag att jag kunde flyga!
 

Super Bowl

2013-02-12 @ 06:31:00

Sååå, nu tänkte jag tillslut skriva om Super Bowl! Det blir väldigt kort för jag har endast en liten bild och det finns egentligen inte så mycket att berätta. Super Bowl är finalen i den amerikanska fotbollsligan som i år spelades mellan Baltimore och San Francisco. Det var väl en ganska tråkig match egentligen... Men reklampauserna var desto roligare. Det är världens dyraste reklamsnuttar som spelas just där. I halvtid körde Beyonce en show. Vi "firade" hemma hos Lance tillsammans med Miranda, Corey, Sara, Dominic, Lawrance, Robbie, JD och Michael. Det fanns all mat du kan tänka dig; pizza, korv, kycklingvingar, chips, dip, läsk, paj. Allt! När matchen äääntligen var slut åkte vi hem. En fem timmar lång match! Alla dumma pauser som tog upp tid... 

Har varit lite sjuk i helgen så nu ska jag gå och lägga mig. Ha en bra tisdag! Kramar

 

 

 

 

 


Fler bilder!

2013-02-12 @ 05:54:00
Medan jag skriver ett inlägg så lägger jag upp några fler bilder från formal!
 

Winter formal

2013-02-08 @ 07:14:53
Så, i lördags spenderade vi största delen av eftermiddagen till att göra oss i ordning för kvällen. Flera lager smink skulle på och håret behövde helst vara i någon fancy form. När vi var tillfixade på många olika sätt, och kläderna var på, var det dags att ta foton. Vi tog först foton hemma och sedan åkte vi till Janay och tog fler foton med henne, Sierra och Jonathan. Efter vad som kändes som en miljard stela leenden åt vi middag hos Janay. Vid åtta-tiden åkte vi till Paso Robles där dansen höll rum. Själva dansen var lite lik "hemliga festen" vi hade efter nian, fast allt var 100 gånger mer överdrivet. Temat var Alice i Underlandet. Inne i lokalen fanns minigolfbana, mini-biosalong, fotobås, dansgolv och massor med snacks. Musiken var en positiv överranskning, då jag trodde att de skulle spela mestadels country. Men så var inte fallet, även om jag några gånger var tvungen att lämna dansgolvet på grund av att alla började "line dance"-a. Det är även mycket vanligt att de spelar hip hop eller rap här, vilket jag i början av året (vid homecoming) tyckte var väldigt knepigt, men nu har jag lärt mig att dansa till det också. Vid tolv var det hela över. Något sorgligt, men fötterna var lyckliga över att inte behöva trängas i ett par höga klackar!
 
Janay, Jag, Joelle, Sierra och Jonathan
 
Ja, precis som i filmerna var det! Man fick rösta på formal king and queen genom att lägga små glaskulor i den rätta krukan. 
 Mary-Kate och min vän Clint vann! 
Tébordet och minigolfbanan i bakgrunden.
 
 
 
 

Basket

2013-02-07 @ 07:24:11

Halli hallå. Onsdagen är över och så är även säsongens sista basketmatch. Vi, liksom 90 andra, orangeklädda studenter, var och tittade på matchen och stöttade laget. Vi spelade mot ett av de bästa lagen och ändå så vann vi! Var riktigt spännande. Imorse lagade jag riktig pasta from scratch i matlagningsklassen. Lite småkrångligt och jag vet egentligen inte om det blev så mycket godare än köpt pasta.

Under dessa två fullspäckade dagar har jag lyckats klämma in två gympass. Vi har även lovat att köra på "no added sugar-february" vilket än så länge har gått felfritt. Imorgon är det dags för track-träning direkt efter skolan. Läxhögen är ovanligt liten så det finns en väldigt stor möjlighet att jag har tid att skriva här på bloggen!


Winter formal

2013-02-06 @ 06:43:57

Här kommer en liten bild på oss och vår bestie Carlos från dansen! Godnatt/godmorgon!


Om förra veckan

2013-02-05 @ 07:21:35

Har inte skrivit på länge nu känns det som. Har varit upptagen med livet här borta... Försöker hitta på så mycket som mjöligt på dagarna, men det gör ju också att tiden flyger förbi utan en endaste liten stund kvar för bloggen. Idag efter skolan åkte jag hem och åt mellanmål innan Shelby kom över. Vi promenerade till Starbucks och köpte frappucino och njöt i solen. Miranda kom och hämtade oss och vi åkte hem och åt middag. Sedan kom Lance och hämtade upp oss och vi åkte till skolan för att titta på basketmatch. Det var en helt galen match! Skolan vi spelade mot har skickat hatbrev till vår stjärna. Det hela började några veckor sen när våra tjejer spelade mot deras tjejer. En av våra tjejer råkade slå motståndare i ansiktet. Motståndarna blev jättearga och ett klipp av det hela hamnade på nyheterna. Så nu var det deras chans att "ta igen" ikväll. Polisen var där och vaktade och deras hejarklack var helt galen. Vår klack var också sjuk, alla var jättetaggade på att vinna över dem. Vilket vi gjorde!!! Så det var ju bra! Sjukt spännande kväll.

Tänkte catch up med vad som hände förra veckan: Onsdag åkte jag som sagt till gymmet och tränade. Greg kom över och åt middag efter träningen och sedan åkte vi till skolan igen för att titta på killarnas basketmatch. Var riktigt kul! Tycker det är mycket roligare än att titta på fotboll då man kommer mycket närmre planen i basket.

Torsdag var det dags för track-träning igen och olyckligt nog kände jag av mina benhinneinflammationer... Men ändå kul att gå på träningen! Åkte hem och åt middag med Lexy som kommit över. Känns som att jag hittade på något mer den dagen men det var nog mest läxor tror jag...

Fredag var superkort dag i skolan med flum på keramiken och matteprov. Efter skolan åkte jag och Joelle med Janay och hennes pappa till San Luis och gick på en tre timmar lång hike. Vandrade upp på ett berg/kulle och fick se byn från uppifrån. Fick även se ett vattenfall! Var jättekul men även jobbigt och fy vilken träningsvärk jag hade dagen efter. Kände mig inte helt frisk under skoldagen så efter hiken tog jag det bara himla lugnt och gick och lade mig vid 9. Rekordtid på en fredag!

Jag känner att helgen behöver ett eget inlägg då två stora amerikanska högtider inträffade; winter formal och superbowl! Skriver så fort jag får tid!



Engelska

2013-02-04 @ 19:37:19

Sitter på den tråkigaste lektionen någonsin med vikarie. Ingen gör något och alla har dötråkigt. Jag borde kanske jobba med tanke på att jag har 11% i den här klassen efter Hawaiiresan. Äsch! Efter skolan ska jag antagligen till gymmet men efter det har jag tid att blogga. Håll ut tills dess! Imorgon bitti när ni vaknar kommer det att finnas minst ett inlägg. Har hänt mycket i helgen! Kramar


Behöver kanske städa lite... Vi är väldigt bra på att hålla ordning i vårt rum måste jag erkänna!

2013-02-01 @ 02:55:51


RSS 2.0