Keramik

2013-01-30 @ 19:48:32

Här kommer ännu en bild från min keramiklektion. Verkar som att bloggen håller på att förvandlas till en konstblogg haha... Just nu jobbar jag på en mosaikplatta med två kompisar. Kul att göra något annat än skålar och burkar! Nu är det lunch och sen matte. Efter skolan drar vi till gymmet och senare ska jag försöka baka svensk ostkaka. Har ni tur har jag tid att skriva mer om Hawaii!


Tisdag

2013-01-30 @ 07:15:00
Godmorgon Sverige! För mig är det strax läggdags men först ska jag skriva lite. Har varit så otroligt söming idag! Lagade mat första lektionen och kändes helt ärligt som att jag inte kunde hålla ögonen öppna medan jag stod och rörde i couscousen. Ni vet den där känslan man får när man precis är på väg att somna? Ja, så var det för mig hela morgonen. Vid lunch blev jag tillslut piggare! Klarade av dagens två sista lektioner och gick sedan till första Track & Field träningen för min del! Körde ett väldigt lugnt pass idag för att inte reta upp mina benhinnor. Så himla skönt att komma igång igen! Alla ni där hemma får gärna hålla tummarna för att mina benhinnor inte börjar ömma igen, tack!
 
Efter träningen promenerade jag bort till junior high-skolan och mötte upp svenska Jenny. Hennes värdbror spelade en basketmatch så vi passade på att träffas. Vi gick till favorithänget Malibu Brew och jag köpte kaffe. Eller det var väl mer att jag fick kaffe... Jag hade smidigt glömt plånkan hemma (plånkan is at home, remember?). Som tur var så känner jag ägarnas son, David, och han var där. Så jag frågade honom om han kunde låna mig 4 dollar, men då sa hans mamma att jag bara kunde komma förbi och betala någon annan dag. Så snällt och gulligt! Satt och pratade ungefär en timma med Jenny och sen åkte jag hem och pluggade och satt i bubbelpoolen. Skön tisdag!
 
Just det ja, jag skulle berätta om två små saker! 1: På lördag är det winter formal!!! Det är typ som Prom men inte så formellt. Kul ändå! 2: Om två månader kommer mamma, Mikael, Ellen och mormor hit!!!!! Är så sjukt taggad på att få träffa dem och att få visa dem mitt liv här! Längtar ♥ Ni får ha en bra onsdag där hemma!

Helgen

2013-01-29 @ 07:13:00
Fredagen började jag som vanligt med skola som följdes av muffinsbak och slappning i soffan. När vi hade stressat muffinsen ut ur ungnen och slängt ner alla saker i väskorna blev vi upphämtade av svenska Felicia och hennes värdföräldrar. Vi åkte ner till Pismo och åt Kalifornias bästa och mest välkända clam chowder. Fick skjuts till Grover Beach och mötte upp kompisar för att ha hejdå-party och bonfire för Jan som åkte hem idag. En hel del folk från Hawaii-resan var där och det var så himla kul att träffa dem igen! 
 
Mitt i natten åkte jag med hem till Jenny. Nästa morgon tog vi bussen in till San Luis. Mötte upp en hel bunt med utbytesstudenter. För er som bryr er så tänkte jag skriva alla namn: Joelle, Celina, Teresa, Sofia, Ileria, Mago, Tim, Fredrik, Paco, Giambatista och någon mer. Teresa åkte hem samma dag så vi samlades för att säga hejdå till henne. Vi shoppade och åt lunch. Himla mysigt! Älskar att umgås med utbytesstudenter. Rean på Abercrombie var sjuk så vi shoppade lite för mycket där... Men det var billigt! Vid 5 tog hälften av oss bussen ner mot 5 citites igen, där Jenny bor. Åkte hem till henne och bakade svensk, hederlig kladdkaka ♥. Mumma!
 
Söndagen spenderade vi slappandes ute i solen. Fick skjuts in till San Luis och strosade runt ett tag innan jag tog bussen hem tillsammans med Joelle. Obehagligaste någonsin!!! Fy farao, hatar det. Men enda alternativet till att komma hem... Åt pizza och sköt upp läxorna och gick sedan och lade oss. Nu ska jag duscha och sedan gå och lägga mig. Imorgon ska jag på första track & field träningen och sedan träffa Jenny. Har några spännande saker jag ska skriva om här imorgon också! Hoppas verkligen jag har tid. Kramar!
 
  

Håltimma

2013-01-28 @ 17:41:28

Godmorgon! Nu sitter jag i skolbiblioteket och skriver i dagboken. Lyssnar på musik och njuter av att inte vara dödstrött. Idag skiner solen så solglasögonen är med och den tjocka jackan är kvar hemma. Jag vet att jag lovade att jag skulle skriva om helgens planer... Hade även massa annat som skulle göras så det fanns inte tid. Men idag efter skolan, träningen och läxorna är avklarade ska jag skriva! Kramkram


Everybody is looking forward to the weekend

2013-01-25 @ 06:25:30

Idag har det regnat... Tråkigt! Kände inte alls för att gå till skolan (frågan är när man egentligen känner för det?) imorse. Men jag har lovat mig själv att nu är det slut på skolket så jag släpade mig dit ändå. Hann skypea med Ebba en stund innan skolan började vilket var mys även om internetet hackade som tusan.

Tröttheten övergick till flummighet under keramiklektionen. Jobbade på mitt projekt och det spårade ur totalt när Janay började göra små djur av lera som jag sedan satte fast på min fina skål. Vi får väl se vad läraren tycker om det!

Efter en regnig lunch var det dags för matte! Gjorde ett quiz och lyckades få 100%. Sedan hade vi en grupptävling om vilken grupp som kunde lösa ett visst antal problem snabbast. Min grupp vann och den lilla mattenörden inom mig hoppade av lycka. Lyckan kan också ha berott på att vi fick brownies som pris... Är inte riktigt säker på den punkten!

Efter skolan hängde jag lite med Sofi och Jojo och sedan åkte vi hem. Jag lagade tomatsoppa till middag men annars har jag inte gjorde alls mycket. Imorgon åker jag till Jenny och stannar över helgen. Ska bli så mysigt! Imorgon berättar jag mer om vad vi ska hitta på i helgen. Har en del planer! Nu ska jag gå och lägga mig. Kraaaam


Hawaii del 2: Söndag

2013-01-24 @ 07:09:00

Söndag morgon släpade vi oss upp ur sängen och gick ut till frukostbuffén. Även om vi inte alls bodde på hotell så fick vi ändå en jättefin buffé varje morgon. Bagels i alla möjliga smaker och former, muffins, flingor, gröt, massvis med frukt och jos och kaffe. Åt sjukt mycket annanas! Med magen full och humöret på topp packade vi in oss i de tre minibussarna + en vanlig bil och åkte iväg mot Honolulu, huvudstaden på ön men också i hela Hawaii. Från byn där vi bodde, Kaneohi som den heter, tog det ungefär 15 minuter innan vi var framme i Honolulu. Redan nu utsåg vi en partybuss och sedan denna morgon satt vi varje resa, samma gäng, längst bak i bussen och spelade musik (koola kids for sure!). Slutdestination var Aloha Stadium där det hölls en marknad runt om hela arenan. Där såldes alla möjliga sorters souvenierer, allt från surfingbrädor till nyckelringar. Pengarna flög och efter två timmar promenerandes runt med Jenny, Ingrid och Helene, hade jag köpt en hel del saker, både viktiga och totalt oviktiga. Så här i efterhand när jag tittar på det jag köpt så tänker jag delvis "vad sjutton köpte jag detta för?!?!" men jag kan också komma på saker som jag önskar att jag köpte. Man kan aldrig vara nöjd alltså! 

Vid lunchtid samlades vi igen, hela gänget, och åkte tillbaka till campet. Där åt vi lunch bestående av hederliga mackor. Direkt efter lunchen åkte vi vidare till Kailua Beach. Ett ord beskriver det hela rätt bra: underbart!!! Solade  och badade i det klara, varma vattnet. Skulle gå en snabbis till en kiosk, så vi bestämde oss för att gå i bara badkläder. Visade sig att kiosken låg mer i centrum av byn, tio minuter bort, så folk tittade lite snett när det kom en grupp på tio kritvita tjejer och killar. Äsch då! Efter några sköna timmar på stranden åkte vi tillbaka till campet. Tänk er 30 tjejer och två duschar. Alla ska vara redo att åka inom två timmar. Den ekvationen går inte alls ihop! Kön var overkligt lång... Och sedan ska alla sminka sig och torka, platta och locka håret framför två speglar. Man kan väl säga att boendet inte riktigt var gjort för tjejer! Men efter ett tag var vi ändå allihopa rena och redo för att ännu en gång hoppa in i partybussen. Vi stormade en restaurang i närheten och åt där middag. Klämde ihop alldeles för många i ett litet bås och tittade på när Fredrik och Helene åt mer än jag trodde någon kunde äta till middag. När vi hade tröttnat på att sitta ihopklämda promenerade vi över till Albertssons och köpte smått och gått som behövdes under veckan. Tim och Oskar började kasta en fotboll inne bland hyllorna och då kände jag bara hallååååå eller. Européer kan faktiskt också vara lite dumma då och då! 

Åkte för sista gången denna dag tillbaka till campet. Där roade vi oss med leken "Jag har aldrig" (hyfsat barntillåten) och att linda in Fredrik i hushållspapper. Jag lärde mig att hushållspapper heter något väldigt roligt på norska, men jag kommer inte ihåg vad det var... Även om vi allihopa var dötrötta stannade vi uppe hela natten. Men vi var ju inte i Hawaii för att sova! 

Jenny, Ingrid och Helene i partybussen
Marknaden
Helene med riktigt kokosnötvatten
Han högg av toppen på en kokosnöt och satte i ett sugrör. Klart!
Fanns många himla fina skyltar att hänga lite varstans
 Skulle ta ett kort på den fina stranden, och helt plötsligt går Jenny in i bilden... haha!
 Francesca, Jenny, Rose och Ingrid
 Jenny, Fredrik, Tim och Helene på stranden
Essi och Francesca
 Mina bästa rumskamrater och jag! Helene, Ingrid, Jag, Jenny, Francesca, Essi, Sherry och Rose.
Hang loose!
Morten fick äran att ta på sig hula-kläderna!
Jenny och mumie-Fredrik i papper
 

Hawaii del 1: Lördag

2013-01-23 @ 07:00:00
Kände mig fortfarande lite nere imorse... På grund av det men även på grund av annat, stannade jag hemma tills lunch. Fick så småningom skjuts till skolan och gick på mattelektion och åkte sedan hem igen. Konstigt nog gjorde den där mattelektionen mig på mycket bättre humör! Inte själva matten som muntrar upp mig kanske, utan snarare mina vänner jag har i den klassen. Efter skolan skypeade jag med bästa pappsen och sedan promenerade jag till gymmet. Himla skönt att träna! 
 
Nu tänkte jag skriva om Hawaii! Jag kommer att dela upp det i mindre delar för annars blir det ett megalångt inlägg som ingen orkar läsa. Jag kommer även att skriva en himla massa detaljer som kanske verkar oviktiga för er. Men jag skriver här på bloggen också för att jag ska kunna gå tillbaka i arkivet och läsa om några år. Bara så ni vet!
 
Lördag:

Vaknade upp hos Jenny, åt frukost och begav oss ner mot Santa Maria. Efter mycket om och men hittade vi tillsslut fram till Starbucks där vi mötte upp de andra utbytesstudenterna från vårt område. Vi 10.30 knökade vi in oss allihopa i Kathys partyvan och körde ner till LA. Lyssnade på musik, sjöng och pratade under hela resan så tiden flög förbi. Efter cirka fyra timmar på vägen och ett kort stop på Mc Dondalds var vi framme vid LAX, Los Angeles flygplats. Där delade vi upp oss i två grupper. Jag gick iväg med Hawaiian Airlines-gänget och resten gick åt ett annat håll för att åka med United. Incheckningen gick smidigt och strax var vi även genom säkerhetskontrollen. Därifrån gick jag, Ingrid och Rose till ett café och åt lunch eller vad det nu var. Strosade runt lite och spanade efter scandinavier, och såg förvånansvärt många. Vid fem var det dags att gå på planet och sedan lyfte vi. Resan gick på fem snabba timmar. Jag spenderade tiden med att sova, läsa cosmo, prata med Tim som satt framför mig, äta, lyssna på musik och prata med de äldre paret som satt bredvid mig. De var riktigt trevliga och deras dotter hade varit på utbytesår i Danmark!
 
Tillslut landade vi i Honolulu, Oahu. Där mötte vi upp "reseledaren" Kim och hämtade vårt bagage. Sedan promenerade vi en bra bit till parkeringsplatsen där vi mötte upp en stor grupp utbytesstudenter som skulle på samma läger som oss. Vi åkte till huset där vi bodde och fick ett rum tilldelat. Jag delade rum med Jenny, Ingrid, Rose, Sherry, Essi, Francesca och Helene hela vecka. Vi var en perfekt grupp! När alla hade kommit samlades vi och presenterade oss själva inför den stora gruppen på 50 personer. Under kvällen hände inte så mycket mer än att jag pratade med de andra två svenskorna, Ellen och Linnea. Väldigt trevliga båda två! Försökte gå och lägga mig efter ett tag med några tjejer satt preciiiis utanför vår dörr och pratade om tatueringar och deras mammor och allt möjligt. Inte bara det att jag inte kunde somna, men nu vet jag också allt om deras relationer till tatueringar och mammor. Tack, men lite för mycket information!
 
Jag, Ingrid och Rose på flygplatsen!

Ibland måste man gråta

2013-01-22 @ 06:51:07

Har haft ordentlig hemlängtan idag för första gången. Så jag har inte riktigt känt för att skriva här på bloggen... Jag hoppas att jag är piggare imorgon. Då ska jag skriva! Massor med kramar till er alla där hemma. Saknar er!


Blä

2013-01-21 @ 08:05:15

Nu är jag hemma igen. Ganska så jätteledsen för att äventyret är över och för min tomteröda hud. Jag möttes av ett varmt Kalifornien vilket var en himla tur då jag behövde något som kunde muntra upp mig. Jag har haft en helt otrolig resa och den bästa veckan i mitt liv. Kan inte förklara hur underbart jag har haft det. Imorgon ska jag skriva om veckan och även visa en hel del bilder. Nu ska jag sova! Kramar till er alla


Ni anar inte hur bra jag har det

2013-01-16 @ 06:07:29


Åhåhåhååh

2013-01-15 @ 01:04:39


Nu åker vi!!!

2013-01-13 @ 00:46:39

Sitter och väntar på planet tillsammans med Ingrid och Rose. Har redan sett några svenskar. Man kan se så tydligt vilka som är svenskar haha... Jag hör av mig under veckan om det går! Kraaaaam


Snart åker jag!!!

2013-01-12 @ 03:58:15

Hade superduperkort dag i skolan vilket var humla skönt. Sa hejdå till alla kompisar vilket var lite sorgligt... Bara em vecka denna gången, nästa gång är det för en mycket längre tid än så. Fy, nu ska vi inte tänka på det!

Efter skolan stresspackade jag det sista. Hade packat färdigt igårkväll men så insåg jag att jag hade glömt koden till låset på resväskan... Mycket smart av mig! Jojo var snäll och lånade ut sin väska till mig. Vid två åkte jag hem till svenska Jenny i Nipomo. Mina värdföräldrar åker iväg över helgen så jag ska sova hos Jenny i natt. Imorgon åker vi tillsammans till Santa Maria där vi ska möta upp alla andra utbytesstudenter och åka ner till LA. Där hoppar vi på planet och vid åtta (Hawaii-tid) är jag framme i Honolulu!!!!!! Om jag har wifi någon gång under veckan kommer jag självklart skriva ett litet inlägg. Kan även hända att jag skriver från flygplatsen imorgon! Jag hoppas att ni får en jättebra vecka medan jag är borta. Massor med kramar till er alla!


Taggad!!!

2013-01-10 @ 23:40:54


Duktig flicka

2013-01-10 @ 07:29:26

Veckans två första skoldagar har flugit förbi! Det har varit mycket roligare än vad jag tänkt mig, som tur är. Två dagar kvar och sedan åker jag till Hawaii! Kan jag nog stå ut med.

I måndags var det gymdag men även "moster" Yvonnes födelsedag och jag, Joelle och Miranda bjöd på trerätters middag. Temat var italienskt och det blev himla smarrigt.
Igår var jag i skolan och sedan åkte vi till gymmet och var duktiga. Promenerade hem och gjorde läxor och avslutade kvällen med Pretty Little Liars. Perfekt tisdag om man säger så!
Idag hade jag bara två lektioner vilket var helt underbart. Skypeade med mamma i skolbiblioteket innan första lektionen började. Upptäckte att jag pratade rätt högt och folk tittade på mig som om jag var en alien. Så himla roligt att se hur förvånade folk blir för att man pratar ett annat språk!! Efter skolan åkte jag och Miranda och fick massage i en timma. Det var precis vad jag behövde då jag har stressat upp mig lite inför Hawaii-resan! Åkte och gjorde några ärenden och sedan hem. Resten av dagen har jag packat och pluggat. Bland annat gjort läxor som behöver göras under resan. Så himla effektiv jag har varit den här veckan alltså!

Bilderna nedan är från födelsedags middagen och från dagens mattelektion!


IIIIHHH

2013-01-07 @ 08:49:52

I oktober bokade jag min drömresa. Till hawaii!!! Om en vecka befinner jag mig på Honolulu, tillsammans med nästan alla mina utbyteskompisar. Jag har på något sätt glömt berätta detta för er, kära bloggläsare. Har haft så fullt upp att jag inte förrän nu börjar inse att jag ska åka dit! Är så otroligt taggad!!!! Har börjat packa och kan inte vänta på att få åka!!! Längtar tills på lördag då jag åker ner till LA och hoppar på planet. Wihoooooo


Vår (nu med bilder!)

2013-01-06 @ 13:18:00
Sista lovhelgen är nu nästan över... Imorgon är vi dock lediga och skolan börjar först på tisdag (yey!). Jag är inte jättetaggad på att börja skolan igen... Läxor varje dag låter ju väldans lockande ändå! 
 
Jag försöker minnas vad jag har gjort i helgen, men det verkar som att jag inte har så bra minne hehe. Vad jag kan minnas så åkte vi hem till Sofi i fredags och sov sedan där. Vi tittade på "Sweet home alabama", lagade italiensk mat klockan ett på natten och pratade länge, länge. Morgonen efter gick vi ut på en promenad i det helt underbara vädret. Det är vår här nu ♥♥♥ Det är 16-18 grader, solen skiner och fåglarna kvittrar. Mår så himla bra då! Sedan fick vi iallafall skjuts till ett café och drack kaffe, åt scones, pratade och skrev. Efter väldigt många megamysiga timmar gick vi hem och åkte sedan och åt mexikansk mat. Jag har ätit så sjukt mycket mexikansk mat sedan jag kom hit så jag lär väl vara mer mexikan än svensk när jag kommer hem haha. Efter middagen åkte vi hem till Sierra och försökte sitta vid bonfiren men det regnade så det gick inte så bra... Förutom Janay och Sierra var även Nique, Jonathan, Josh, Kiera och en till kille där. Kom hem sent men det var det värt! Det var nog allt om min helg, även om jag har söndagen framför mig. Hoppas ni hade en lika bra och rolig helg som jag! Jag skickar lite vårvärme till er alla i kylan. KRAM
 

Jag tror jag drömmer

2013-01-04 @ 23:30:55

För ett år sedan fattade jag beslutet att ge mig ut på mitt livs äventyr. Jag vägde för och nackdelar och spenderade timme, efter timme, efter timme diskuterandes med vänner eller familj. Ena dagen var jag bombsäker på att jag skulle åka, och redan nästa dag var jag lika säker på att jag inte skulle åka. Så länge som jag hade drömt om det, skulle jag verkligen ge upp det nu? Det var nog det som avgjorde den inre diskussionen. Jag kunde inte låta mig själv ge upp en dröm, oavsett hur mycket jag tyckte om och inte ville lämna mitt liv hemma. Så jag sa till mig själv; nu är det allt eller inget. Jag bestämde mig för att gå all in och kasta mig med huvudet före ut i osäkerheten. Jag bestämde mig också för att inte fundera över om jag fattat rätt beslut. Jag skulle göra det och det var ingen ide att blicka bakåt. Och jag är så glad att den orädda sidan av mig vann.

För ett är sedan försökte jag föreställa mig själv i USA. Allt var osäkert då, det enda jag visste var att jag skulle till USA. Och det var så svårt att förstå att jag faktiskt skulle åka. Det kändes väldigt avlägset och overkligt. Jag minns inte exakt vilket datum jag fick min familj, men jag tror det var i Juni. Det blev lite lättare att se något framför sig. Jag kunde titta på skolans hemsida och använda Google maps för att se mitt blivande hem från gatuvy. Men ändå var det helt omöjligt att inse att jag faltiskt skulle åka. Veckorna gick och jag började förbereda och packa. Jag antar att det gav mig lite mer förståelse. Men det kändes otroligt konstigt att packa för tio månader. Va? Ska jag vara hemifrån i tio månader? Lilla jag?

Veckan innan jag åkte var något av det konstigaste jag varit med om i hela mitt liv. Och även det sorgligaste om jag ska vara ärlig. Det låg en tryckt stämning över familjen och jag var ständigt nära tårar. Men det en väldigt konstig känsla. Hur kan man vara så himla exalterad och fruktansvärt ledsen på samma gång? När jag satte mig på planet på Landvetter var det som att allt släppte. Det var inget kvar att fundera över, att ha ångest för eller att planera för. Tårarna slutade rinna och det kändes så väldigt skönt att det äntligen var dags. Jag var äntligen på väg. På riktigt. Men jag kunde fortfarande inte fatta att jag skulle iväg på ett tio månader långt äventyr.

Och nu är jag här. I Kalifornien. Starbucks är vardagsmat. Jag har slutat hetsa upp mig så fort jag ser en Abercrombie (vi gick förbi en idag och gick inte ens in haha). LA är endast ett par timmar bort. Engelskan flyter på utan en endaste liten tanke. Highway 1 åker vi på var och varannan dag. Jag bokstavligen lever i High school filmerna. Och ändå kan jag fortfarande inte förstå att jag faktiskt GÖR det här. Jag är här NU. Jag måste nypa mig själv i kinden då och då. Jag försöker säga till mig själv att vakna. Jag säger till Joelle nästan varje dag: "Jag kan inte fatta att vi är här nu."

Jag vet inte om jag någonsin kommer att inse att jag gör detta. Kanske om tjugo år när jag tittar tillbaka på bloggen och minns allt. Kanske inte. Kanske kommer det kännas som att det aldrig hände. För vad är egentligen oddsen att du får åka och leva i din dröm på amerikansk High School? Ganska låga. Det jag har insett är i vilket fall att det här är en helt otrolig sak jag har fått möjlighet att göra. Jag är så otroligt tacksam till min riktiga familj och min värdfamilj som gör min dröm möjlig. Tänk om mesiga Kajsa hade vunnit ett år sedan? Det här är minst sagt en once in a life time experience och jag är helt fantastiskt glad att jag är här och gör allt det jag drömt om.


20, wait for it...13!

2013-01-04 @ 23:10:45
Gott nytt år på er! Nu är jag tillslut hemma från fjällstugan. Igår var vi hemma hos Janay och grillade Smores och tittade på Pitch Perfect. Tog tyvärr inga bilder men det var supermysigt! Jag har haft en himla skön vecka bestående av pulkaåkande, tvtittande och promenader, med och utan snöskor, i snön. Jag tänker inte beskriva varje dag superdetaljerat utan tänkte bara lägga upp bilder:
 

RSS 2.0