Wine tasting, college & pool party

2013-07-28 @ 00:01:00
Morgonen efter graduation ringde klockan vid tio, vilket var alldeles för tidigt om man bara sovit några få timmar. Både jag och Joelle lyckades dock släpa oss upp, vilket jag är väldigt imponerad av då Joelle är en hemsk morgon-person. Halvt sovandes blev vi i alla fall upphämtade av pappsen och vi begav oss ner till San Luis där vi skulle gå på vinprovning med några andra familjer. Det var min IEC Kathy som anordnat det hela, och de andra familjerna som var med var Jennys och Ingrids. Väldigt roligt då både Jenny och Ingrid är de utbytesstudenter jag kommit närmast under året. Kul att träffa deras riktiga familjer också! Vi var på två olika vingårdar och de vuxna smakade på viner och vi minderåriga pratade och umgicks. Båda vingårdarna låg helt fantastiskt! Den andra hade en liten terass där vi dukade upp picknick och myste. När vi hade avslutat picknicken sa vi hejdå till Jenny och Ingrid, då det var sista gången vi sågs på ett bra tag, och sedan åkte vi mot Atascadero igen.
 
På väg till Atascadero stannade vi till på universitetet Cal Poly i SLO och mötte upp Cynthia som pluggar där. Hon gav oss en ypperlig rundtur av hela campus-området. Och ååååh vad perfekt det var! Nu måste jag bara gå där. Inget annat alternativ liksom! De hade ett poolområde som var finare än de flesta hotellpoolområden. Tänk er att bo där, bara sola och glassa runt i elva månader (kaaanske måste plugga lite också). Väldigt snällt av Cynthia att visa oss runt och väldigt kul att se hur fint det var!
 
Sjukt taggade och säkra på att vi visst skulle gå på Cal Poly, åkte vi hem till Atascadero en snabbis och bytte om. Nästa stopp denna hektiska dag var nämligen Clints hus där han hade pool party. Fina som vi är kom vi några timmar sent, men det var ingen fara då festen fortfarande var igång när vi kom. Snarare var det bra att vi kom sent, då våra icke-favoritmänniskor precis hade gått därifrån några minuter tidigare. Vi badade, solade, åt godsaker och pratade. Killarna bestämde sig för att köra en vattenpolomatch, och det var helt klart underhållande att se hur tävlingsinriktade vissa av dem var. Senare, när de flesta gått hem och andra gått in för att titta på tv, satt jag, Joelle, Nick, Clint och Jack kvar vid poolen och pratade hela kvällen. Världens snällaste killar with no doubt! När vi dragit ut på det länge, och det blivit sent, var vi tvugna att säga hejdå till Jack och Clint och åka hem till familjen. Åh så tråkigt det var! 
 
Mitt i natten smög vi ut för att åka på TPäventyr med gänget. Ska leta upp bilder från alla de TP pranks vi gjort under året och visa er!
 
Hela vinprovnings-gruppen
Jag, Ingrid, Kathy, Joelle och Jenny hoppar!
 
Bryan och Nick vid poolen.
Jag, Nick, Joelle och våra favorit-bröder Clint och Jack

Graduation Day

2013-07-14 @ 16:04:00
Onsdagen den 12e Juni tog jag studenten från Atascadero High School. Det var en helt fantastisk dag! Så mycket glädje. Själva avslutningen började inte förrän på eftermidagen, så vi tog det bara lugnt tills vi åkte till skolan. 
 
Väl där samlades vi på tennisplanerna igen innan vi började vandra ner mot baseballplanen. Därifrån gick vi i två helt otroligt långa led in på fotbollsplanen. Läktarna var fulla med familj och vänner och när vi gick in på planen, iförda kåpor och hattar, stod alla upp och applåderade och hejade och skrek. Den sekunden slog det mig att jag faktiskt tog studenten. Det var en så himla häftig känsla. Jag fick lyckorus efter lyckorus när jag gick där, tittade mig omkring, såg alla mina bästa vänner och vinkade till min familj som hejade hysteriskt. Det var som att alla hade glömt alla bekymmer och bara skrattade. Vi satte oss på den väl organiserade fotbollsplanen och lyssnade på tal och framträdanden. Till slut fick vi äntligen kasta våra hattar! Yay!!! Helt sjuk underbart! Åh bästa känslan. 
 
Publiken stormade ner på fältet för att önska sina kära grattis och för att ta miljarder foton. Vi gick runt i säkert en timma och sa hej och kramades och tog foton. Såg många för sista gången, vilket var tråkigt, men alla var ändå inget annat än glada. Efter många, många kramar och leenden gick vi upp till tennisplanerna igen där vi skulle samlas för "Grad Night". Grad night är en studentfest skolan anordnar för att undvika att eleverna festar vilt på egen hand. Mer än hälften av eleverna hade bokat in sig på festen och vi åkte allihopa gemensamt i bussar till Great America, en nöjespark norr om San Francisco. Resan var lång men när vi väl kom dit blev alla helt galna och sprang runt hysteriskt. Skolan hade hyrt hela parken så vi hade alla attraktioner helt för oss själva! Dock hade de endast fem attraktioner öppna, men det räckte gott och väl. Jag som vanligtvis är en mes när det kommer till berg-och-dalbanor hade på något sätt glömt alla mina farhågor och åkte även de läskigaste karusellerna.
 
Eftersom att det inte alls var mycket folk, blev det inte heller några köer. Ofta satt vi kvar och åkte fyra eller fem varv innan vi gick vidare till nästa. Efter några timmar av runtspringande och åkande blev vi lite trötta och hungriga så vi begav oss till en cafeteria där de hade ordnat med tacos och snacks. De hade även a photo booth, tatueringsstation och en DJ. Kanske inte de bästa aktiviteterna men som alltid hade jag roligt eftersom att jag var med vännerna. När vi hade dansat, tatuerat oss (fake då alltså) och tagit massvis med foton var vi så trötta att ögonen nästan klappade ihop. Vid 2am gick vi alla på bussen igen och påbörjade resan hem till Atascadero. Jag höll mig vaken hela resan tack vare underhållande konversationer och ett långt gummy bear war. Klockan var 5.30 på morgonen när vi anlände i Atascadero där vi möttes av Rondas pappa som gav oss skjuts hem. Detta var sista gången vi såg Ronda, eftersom att hon skulle åka till Hawaii nästa dag. Väldigt sorgligt men vi var alla tre för trötta för att inse vad avskedet innebar. Strax efter att vi sagt hejdå gick vi och lade oss, och det var alltså slutet på min amerikanska student. 
 
Nu när jag skriver detta, en månad senare, får jag både lyckorus och en liten depression. Det här var ett sådant fantastiskt minne. En dag jag aldrig någonsin i mitt liv kommer att glömma. Jag kan ärligt säga att nu i efter hand, var det en av de bästa dagarna i USA. Det som gör mig ledsen är att jag inte kommer att få uppleva det igen. Åh åh åh en sådan underbar dag. Vill spola tillbaks tiden och göra om allt!
 
Bara Ronda som fattas!Wiho!!!
Janay, Jojo, jag och Sierra.
Andy, jag, Nick och Jojo
Jag, David och Jojo
Vi och Shaelyn
Jojo, Shelby, jag, Deanna och Zayra.
Alla bilder ovan är från avslutningscermonin. Nedan kommer grad night!
Snygga kompisar på bussen.
 
Zayra och Deanna ser fjantiga ut i en barnkarusell.
Jag, Joelle, Deanna, Andy och Ramone hade matchande tatueringar.
 
 

Bästa vännerna

2013-07-14 @ 14:59:00
Här kommer några bilder från en dag då vi umgicks hemma hos Mel. Saknar mina tjejer!
 

Pre-Graduation week

2013-07-14 @ 01:46:00
Nu har vi alltså kommit till Graduation week, veckan då jag tog studenten från amerikanska high school. Det var en otroligt stressig vecka, men den var fylld med roligheter så det var det värt!
 
Måndag var det check out day för seniors i skolan. Check out day innebär att man går en kortis till alla sina lektioner, alltså period 1-8. Vi behövde få ett papper påskrivet av läraren, och resten av tiden satt vi bara och pratade och skrev i varandras yearbooks. Efter att vi skrivit ut oss från alla lektioner så samlades alla seniors i cafeterian för att bli utskriven på riktigt, av våra syon. Där var jag officiellt klar med high school! Efter att ha lämnat in alla skolböcker till biblioteket åkte jag, Jojo, Deanna och Ronda till Kai Lhanas, byns bästa sushiställe. Vi åt väldigt god sushi och hade det trevligt (varför är sushin så mycket godare i amerika???). Vid fyratiden åkte vi till skolan igen där det hade ordnats med hawaiiansk fest, "Luau", för alla seniors. De hade satt upp en vattenrushkana och det fanns mycket mat och snacks. Det var sjävfallet soligt och skönt och vi slappade på gräset, spelade bollspel och åkte i vattenrushkanan. Efter någon timme kände vi oss nöjda och vi gick till parkeringsplatsen, där min kära pappa dök upp efter några minuter. Första gången jag såg honom på tio månader! ♥ Första vi gjorde var så klart att åka och äta extremt goda hamburgare på Sylvester's. Sedan åkte vi hem till familjen för att de skulle få träffa pappsen. Umgicks med dem alla hela kvällen och gick sedan och lade oss. 
 
Tisdag hade vi först senior breakfast och sedan genrep för graduation. Alla seniors samlades ännu en gång i cafeterian där skolan bjöd på frukost. Genrepet går väl inte att beskriva särskilt detaljerat! Vi övade helt enkelt på hela ceremonin som skulle hållas dagen efter. Det var väldigt varmt för vi tvingades sitta stilla på tennisplanerna väldigt länge, men annars var det kul att få umgås med mina favoriter. När vi tillslut var klara blev åkte vi till Atascadero Lake Park där vi mötte upp en fotograf som skulle ta kort på oss i våra cap and gowns. Sedan blev jag upphämtad av pappa och vi åkte till San Luis där jag visade honom runt och även köpte dekorationer till våra hattar. Efter några timmar av strosande åkte vi till Paso Robles tillsammans med familjen och åt middag på Cool Hand Lukes. 
 

Finals and graduation week

2013-07-01 @ 00:00:00
Jag tänkte att jag skulle skriva lite varje dag i fortsättningen om det som hände de sista veckorna i Kalifornien! Senast jag skrev var ju vid filmkvällen, och jag hade inte berättat om den skolveckan, så jag gör det nu:
 
Det var ju alltså finals week, då vi tog alla slutprov. Jag pluggade en del men umgicks även mycket med våra kompisar. Inte så jättemånga prov som jag behövde stressa upp mig för så det var väldigt skönt! Efter att jag tagit det näst svåraste provet, ekonomi, på torsdagen, åkte jag och gänget till Forever 21 för att shoppa studentklänningar. Nöjda och glada med klänningar och diverse prylar som automatiskt åker ned i kassen, åkte vi till San Luis downtown där det hölls farmers market. Vi sa hejdå till Zayra som skulle till jobbet och mötte upp Davin på Kreuzberg där vi tog en fika. Promenerade runt lite och tittade på maten och i affärerna. Mötte även Yuka, min bästa kompis från Cross country, och sa hejdå till henne. Sista gången jag såg henne på obestämd tid!
Jag, Yuka och Joelle!
 
Fredagen var ju den dag jag skrev om i inlägget för längesedan. Jag tog matteslutprovet, vilket var det svåraste under veckan, och sedan var vi på sleep over hos Ronda. Kom hem på förmiddagen och spenderade några timmar åt att vara väldigt duktig och städa ur husbilen och tvätta och göra annat nyttigt. På kvällen kom Janay och hämtade upp oss och vi åkte till Nick's birthday party. Var där hela kvällen tills alla behövde gå hem, och då åkte vi till Sams hus tillsammans med några av våra kompisar. Stannade där ett tag innan vi blev alldeles för trötta och åkte hem till Mel mitt i natten.
 
 
Bild från övernattningen hos Ronda.
 Taggade på födelsedagsfest!
 Favoriterna!
Nick fyllde 19!
 
Lördag var nog den längsta dagen jag någonsin varit med om. Vi vaknade alldeles för tidigt och begav oss ut för att åka hem snabbt. Visade sig att Zayra fått punktering så vi var fast hos Mel i några timmar. Till slut löste det sig och jag, Jojo och Zayra åkte till Megans graduation party i San Luis. Var där lite och träffade hennes familj och kompisar. Någon timma senare kom Deanna dit och vi åkte ganska snart till San Luis downtown och åt på the Habit. Vi kände alla ett shoppingsug så vi tog en runda på forever 21 innan vi åkte hem till Atascadero igen. Slappade lite hemma innan det var dags för nästa event. Skolan anodnarde Senior Baccalaureate i Atascadero Bible Church. Den kommande veckan var ju studentveckan, så detta var något de kallade "spiritual graduation". Det hölls många tal om framtiden och allt det vi accomplished so far in life. Vi hade alla på oss våra fula kåpor och vi tog foton, åt tårta och pratade. När vi hälsat på alla och sådant artigt åkte vi hem igen för att äta och ta det lugnt.
 
Men dagen var ännu inte slut! Vid 23.00 kom Zayra och hämtade upp mig och Joelle och vi begav oss mot Atascadero Zoo. Där mötte vi upp ett tjugotal andra seniors från skolan och planerade årets "Senior Prank". Varje år gör sistaårseleverna något roligt tillsammans, som att till exempel fylla poolen med plastankor eller köra upp rektorns golfbil på skoltaket(!). I år hade vi inte riktigt ett tema, så vi åkte i karavan till skolan där mer än femtio ungdomar redan hade börjat. Vi satte upp plakat överallt, flyttade alla bänkar på skolgården, spred skoltidningen över hela skolan, skrev med gatukritor överallt, tejpade igen alla trappor och parkerade alla bilar på själva skolgården. Alla var riktigt speedade och sprang runt och försökte busa så mycket som möjligt.
 
Så klart var det någon som tyckte att vi hade lite för kul, så efter några timmar dyker polisen up. Och det var inte bara en polisbil, som vi först trodde när vi såg den köra upp på parkeringsplatsen. Det var fyra bilar plus två motorcyklar varav de alla kom från olika håll, några från vägen och andra hade kört över skolgården. Fick en liten hjärtattack och inombords tänkte jag "nejnejnejnej nu kommer jag bli hemskickad!!!". Zayra och några andra tjejer fick panik och började springa. God idé! De kollade runt lite skeptiskt men visade sig vara väldigt vänliga och till slut berättade de att det snarare var dem som ville skoja lite med oss och skrämma oss. Så det  löste sig väldans bra även om de bad oss att sänka musiken. Tanken var att alla skulle sova över i tält på skolgården. Några gjorde det medans de flesta åkte hem för att sova. Vid ett på natten fick vi skjuts hem och sov några enstaka timmar innan vi gick upp extra tidigt för att åka till skolan och se reaktionerna. 
 

RSS 2.0