Enough said

2013-06-30 @ 14:12:00

"The people around me influenced me to a better me and that gives me a challenge now. The challenge to keep the me that I like, the me that I am proud of, without the people who helped to create it." -Elsa 


I'm back

2013-06-28 @ 00:31:00

Här har det inte uppdaterats på ett tag. Det har gått några veckor och nu befinner vi oss på samma kontinent igen, till och med samma land. En vecka sedan sa jag hejdå till mitt amerikanska liv och påbörjade resan mot Sverige från San Luis Obispo airport. Det var helt fruktansvärt att säga hejdå. De människorna jag älskar mest och kommit närmast under året var alla där för att ge mig en sista kram innan jag lämnade landet. Efter många många kramar och tårar gick jag igenom säkerhetskontrollen, och man kan väl säga att mitt utbytesår tog slut där. Jag grät som en tok hela vägen till LAX, av båda sorg och lycka. Jag är och var så väldigt tacksam för att jag fått vara med om det här äventyret, men samtidigt så ledsen för att jag behövde lämna allt.

De tre flygresorna mellan San Luis och Landvetter gick bra och väl på flygplatsen hemma möttes jag av en stor välkomstarmé bestående av familj och bästa vännerna. Tack gode Gud för dem, utan dem hade jag nog saknat USA så mycket att jag behövt åka tillbaks direkt.

Efter en vecka hemma i Sverige kan jag med säkerhet konstatera att allt är precis som det var jag när jag åkte. Känns precis som att någon tryckte på paus i augusti förra året, och nu lever jag i sommarlovet 2012 igen. Väldigt märklig känsla! Största förändringen är att jag fått en till kusin under året. Det tar ett tag för mig att vänja mig vid Sverige igen. Pratade halvt engelska de första dagarna men nu har jag börjat tänka på svenska igen för det mesta. Det är väldigt svårt att acceptera att året är över och att jag är hemma, så jag håller mycket kontakt med amerikanarna och jagar amerikansk mat i affären. Någon dag när jag har tid ska jag återuppleva de sista veckorna och skriva om dem här på bloggen. Nu ska jag sova då jag måste gå upp tidigt imorgon innan jobbet!


Sleepover

2013-06-08 @ 06:56:52

Ikväll har vi sleepover hos Ronda med favorittjejerna. Vi har ätit middag, suttit i bubbelpoolen och nu tittar vi på Harry Potter utomhus vid en brasa, med filmen projekterad på väggen. Är projekterad ens ett ord haha.... Är i alla fall jättemysigt här!

Idag tog jag mitt sista slutprov vilket var matte där jag gjorde förvånansvärt bra ifrån mig. Så det känns skönt! Har klarat av ett helt år på High school vilket jag är stolt över, även om det inte har varit så jättesvårt. Men jag minns i början när jag tyckte det var himla mycket jobb. Och så lätt det blev efter ett tag! Antar att det beror på språket.

Nu ska jag återgå till filmen! På måndag kommer min älskade saknade pappa hit och åh vad kul det ska bli att se honom igen!!! Längtar!


Here we go

2013-06-04 @ 06:48:00
Nu kommer alltså en summering av förra veckan. Fy så fort tiden går! Trodde jag nyss skrev om förra veckan, men det var visst förrförra veckan.
 
Tisdag efter skolan gick vi till gymmet och tränade. Jag var en riktig ninja och lyckades hoppa av löpbandet i full hastighet. Jag slutade bara springa och sen skjutsades jag av utan att ramla. Himla skickligt! Efter träningen gick vi på bio med Deanna, Davin (Deannas kusin) och Zayra. Vi såg fast and furious 6. Jag var mycket förvirrad hela filmen då jag inte sett en enda av de tidigare fast and furious... 
 
Onsdag var det dags för good bye party för alla EF-utbytesstudenter i området. Det var knytkalas och alla hade med sig massvis med mat. Vi åt och sedan fick vi alla ett diplom för att ha klarat oss igenom hela året. Alla berättade lite om sin upplevelse här och det var riktigt sorgligt och känslosamt. Tillslut sa vi hejdå till varandra. Det är så fruktansvärt svårt för mig att inse att jag aldrig någonsin mer kommer att träffa några av dem. Aldrig mer i hela mitt liv. Jag har sett några av dem för sista gången någonsin. Det var inte alls samma sak som att säga hejdå till mina kompisar i Sverige. Jag visste med 100% säkerhet att jag skulle komma hem och träffa dem igen. Men hur stor är sannolikheten att jag springer på någon av utbytesstudenterna i Europa eller att vi kommer tillbaks hit precis samtidigt? Det gör mig så himla ledsen. 
 Joelle, Fredrik, G, Sophia, Paco, Illaria, jag och Ingrid Gustav, jag, Jenny, Krista och Essie
 Åh älskar den här bilden. Jag, Joelle och Paco
 
Torsdag hände inte mycket. I skolan hade vi vårt final project i hemkunskap och då lagad vi svensk mat; oxrullader. Har bara ätit det en gång innan men det blev väldigt gott! När vi kom hem städade vi upp vårt kaos i husbilen och slappade. Sedan hade vi bestämt oss för att klara av något som stod på vår to do-list för vårt utbytesår, nämligen att smyga ut. Vi satte alarmet på midnatt och smög så tyst vi kunde ner för uppfarten där Zayra väntade i sin bil. Sedan åkte vi, för att klara av en annan punkt på listan, till In n Out. Listan sade nämligen att vi måste äta på In n Out efter midnatt. Så där satt vi, mitt i natten, i våra pyjamasar, och åt hamburgare. Något trötta var vi men det var väldigt kul. Allt är ju extra roligt när man är övertrött, ni vet? Väldigt spännande var det ju också att smyga ut och sedan smyga tillbaks hem. Inte varje dag man bockar av något på sin bucket list!
 
 
Snabbt som attan var skolveckan över och det var redan fredag. Efter skolan gick jag och Joelle till Brû och drack lemonade. Efter en liten stund kom Nick och sa hej och åkte igen. Sen kom Janay och vi satt och pratade lite innan vi åkte hem. Hon åkte hem lite senare och strax efter kom Nick över och jag och Joelle åkte med honom till In n Out (igen!). Vi åt och sedan visade han oss den finaste delen av Atascadero där alla stora gårdar ligger. Vi blev glasssugna så vi åkte till Coldstone och åt glass på uteserveringen. Sist men inte minst åkte vi hem igen och visade honom vår husbil. När vi varit i husbilen i ungefär tio minuter stormar Brenda in och säger att vi måste vara inne i huset. Så det som jag hade hört innan jag kom hit, att man inte får ha killar på rummet, visade sig vara väldigt sant. Sedan kan jag inte se hur det kan vara ett problem när vi var tre stycken... 
 
 
Lördag förmiddag spenderade vi på gymmet. På eftermiddagen blev vi upphämtade av Zayra och åkte med henne till San Luis. Vi promenerade runt och tittade i affärer och letade efter studentklänningar. Vi åt middag på en italiensk restaurang och sedan kom Deanna, Davin och Mel och hämtade upp oss. Vi åkte till the drive in, alltså utomhus-bio. Vi kröp ihop allihop i bagaget och tittade på "After earth. Himla konstig film! Efter bion åkte vi hem till en fest hos en Davins collegekompisar. Nästan inget folk där och alla var cowboys... Men det var inte mindre kul för det! Till slut åkte vi hem till Deanna och sov där.
 

 Joelle och Deanna.
 Davin och Joelle
 
Vi spenderade söndag förmiddag hos Deanna. Vi badade i hennes damm och åkte zipline och bakade kakor. Så kul att åka zipline ner i vattnet!! Sedan skjutsade hon oss hem och vi ägnade resten av dagen åt att plugga för våra finals vi har denna veckan. 
 
 Idag har vi varit i skolan precis som vanligt. Det var den helt sista vanliga skoldagen i high school någonsin. Vi går i skolan denna veckan också men vi tar våra finals så vi kommer inte ha vanliga lektioner. Det känns som att det var så nyss jag hade min första dag på high school!!! Efter skolan åkte vi hem och satt barnvakt i ett par timmar och sedan fick vi skjuts till Mels hus. Deanna och Zayra var redan där. Vi pratade, gjorde videos, åkte till In n Out och åt, och gick på promenad med Mels hundar. Jag fick även köra en runda runt kvarteret! Mel bor i ett gated community, alltså ett område som har stängsel runt och en grind man måste ha kod för att komma igenom. Så det var ingen risk att jag skulle åka fast! Vi fick skjuts hem vid åttatiden och sedan dess har jag bara bloggat samt diskuterat bibeln med familjen. 
 
 
 

Förra veckan

2013-06-04 @ 00:59:00

Detta är fortsättningen på inlägget jag publicerade igår..: Lördag morgon tog vi det lugnt innan vi åkte till Jordgubbsfestivalen i Arroyo Grande tillsammans med Janays föräldrar. Festival för mig är något som cirkulerar kring musik, så jag blev något besviken när jag insåg att det var en marknad med temat jordgubbar. Men det var inte tråkigt för det! Vi promenerade runt och tittade på allt konstigt folk köper, tog en fika och köpte ett flak med jordgubbar. Med trötta ben åkte vi hem till Atascadero där vi stannade hela kvällen. 

 

Söndag förmiddag befinner sig just nu i ett töcken på grund av okänd anledning. Antagligen sov vi bort största delen av den och spenderade resten i köket lagandes frukost. Vid tre kom Brynn, Nick och Ian över och vi begav oss till naturreservatet Montana de Oro. Det ligger precis på kusten norr om Morro Bay och är helt fantastiskt fint. Vi gick på hike längs med klipporna och utforskade grottor och hål. Vi lyckades även twerka mot en klippvägg! Jag vet inte riktigt om twerking har kommit till Sverige ännu, men kort sagt är det en person som har händerna på marken och fötterna mot en vägg och samtidigt skakar på rumpan. Sök på youtube! I alla fall, den andra delen av naturreservatet är helt olik den första, då den består av gigantiska sanddynor. Vi vandrade upp och ned för de branta sandbackarna tills vi kom till något som liknar sandklippor. Lite svårt att beskriva! Sanddynorna sluttade väldigt brant ner mot havet och toppen av dem var hård som en klippa. Vi kastade oss ut för branterna och sprang barfota i den mjuka sanden ända ner till havet. Åh, var så härligt! Enorm frihetskänsla right there. Vi promenerade längs stranden tillbaks till bilen och åkte hem till Nick i Atascadero och sist mötte upp Laura och åt tacos på en minirestaurang som avslut på dagen.

 Twerking!!!

Måndagen ägnade vi åt att flytta ut från vårt rum och in i husbilen som står parkerad utanför huset. Anledningen är att Wyatt är hemma från college och han vill ha sitt rum tillbaka... Så vi erbjöd oss att flytta ut. Inget större problem förutom att jag inte kan hitta någonting längre. Men jag kan nog stå ut i tre veckor!


Skulle publicerats i fredags

2013-06-03 @ 06:53:40

Halli hallå. Redan en vecka sedan min födelsedag! Och redan endast 21 dagar kvar innan jag sätter mig på planet hem... Jag försöker vara så glad som möjligt den sista tiden, samtidigt som det är svårt att inte vara ledsen när jag tänker på att jag ska lämna allt. Väldigt blandade känslor! Här kommer i alla fall världens längsta inlägg, spänn fast er!

Torsdag förra veckan var det "senior ditch-day" vilket är en dag då alla sistaårselever skolkar. Vi bestämde oss för att spendera dagen på stranden. Efter en lång sovmorgon blev jag och Joelle upphämtade av Miranda, Zayra och Deanna. Vi åkte till San Luis och de åt lunch medan Joelle och jag åt frukost, på restaurangen Firestone. Vi åkte vidare till Avila Beach där vi mötte upp en stor grupp andra seniors. Vi spelade beach volleyball och solade och promenerade längs strandpromenaden. Blåste väldigt mycket så vi var helt täckta i sand... Efter några timmar på stranden åkte vi tillbaks till San Luis och köpte smoothies och sedan hamburgare på Firestone ännu en gång. Vi kom hem vid 18-tiden och vände direkt efter att ha bytt om väldigt snabbt. Familjen hade bestämt sig för att gå ut och äta födelsedagsmiddag på Applebees en dag tidigt. 

 Bästa vännerna ♥
 

Fredag var dagen då jag blev officiellt vuxen, med allt vad det innebär. Att bli vuxen är väl spännande men samtidigt inte alls särskilt exalterande! Hur som helst, jag hade en jättebra första amerikansk födelsedag. Joelle sjöng för mig redan vid 00.00 och sedan efter en härlig sovmorgon fick jag också frukost på sängen av henne. För mig som är van vid att hela familjen stormar in alldeles för tidigt full i sång, med tårta och blommor och presenter,  kändes det ju lite konstigt. Men det betyder inte att det var dåligt! Väldigt gulligt av henne. 

Vi började dagen med en springrunda för att känna oss lite duktiga. Vid luchtid åkte jag tillsammans med Joelle, värdmamma och värdsyster till ett engelskt café där vi mötte kusinerna och moster Lois. Vi drack té och åt smörgåsar och citronkaka. Jag öppnade presenter från båda amerikanska och svenska familjemedlemmar. Min söta mor och far hade skickat ballonger, flaggor och serpentiner så nu har vi dekorerat rummet likt ett barnkalas! Strax efter att vi kom hem från lunchen kom vår vän Janay över. Hon hade bakat en tårta till mig och sjöng för mig. Hon gav mig även en underbar liten berlock jag kan haka på mitt berlockarmband. Åh, så himla fin vän! 

Greg kom över och sedan Ronda (hennes riktiga namn är Miranda men det blir så lätt att man blandar ihop henne med min värdsyster, så jag använder hennes smeknamn) för att hämta up oss och köra ner till San Luis. Vi mötte upp Zayra på hennes jobb, Que Pasa, där vi åt mexikanskt till middag. Jag fick höra födelsedagssången ännu en gång och som pricken över i:et fick jag grädde smetat i hela ansiktet när de kom in med desserten och skulle mata mig. Ibland är jag lite för naiv måste jag säga! 

Vi sa hejdå till Zayra och promenerade runt i centrum en kortis. Till slut hittade vi fram till hipster-cafét Kreuzberg där vi slog oss ner och köpte kaffe. Inget vidare kaffe men desto roligare människor att titta på. Som vanligt spenderade vi timmar åt att pranka på folk som gick förbi. Senare på kvällen intogs caféts scen av ett mindre känt band som var förvånansvärt bra. Efter många skratt åkte vi hem för att äta av tårtan Janay bakat åt mig. Tillslut åkte vi hem till Janay där vi stannade uppe hela natten och sov extremt lite. 

Lunch med familjen.
 Janay och jag och tårtan hon bakade.
 Jag, Ronda och Zayra
 Torkar av grädde från hela ansiktet...
 Hipster cafét-

RSS 2.0