Hett

2013-04-29 @ 07:33:04
Ännu en vecka har stormat förbi och med den kom tracktävling och strandhäng. Skolveckan bestod främst av förberedelser inför diverse event, så som delfinalen för track, graduation och prom. Jag har hämtat ut min gap and gown. Det var ingen positiv överraskning direkt när jag satte på mig din... Måste nog vara världens minst figursydda plagg!
 
Fredagen och skolveckan avslutades med friidrottstävling, där jag sprang 800m för andra gången. Helgen invigdes med att åka till stranden Lördag morgon. Jag, Sierra, Jillian och Miranda från track åkte till Avila Beach där vi spenderade hela dagen. Vädret var helt underbart och det var mycket folk ute. Jag badade inte, men några av tjejerna sa att det var varmt i vattnet. För att göra det till en helt perfekt dag åt vi lax till middag. 
 
Söndagen var, liksom alla söndagar, inte särskilt produktiv. Upp i ottan för att gå till kyrkan och sedan hem igen. Vi solade lite och gick sedan ut och sprang. Det har varit helt otroligt varmt idag! 33 grader hela dagen. Så ni kan ju tänka er hur det var att springa i den värmen! Lite senare på dagen åkte jag och Joelle tillsammans med vår värdpappa till bion och tittade på "Oblivion". Lite långsam och seg dag men ändå mysig! Nu är det verkligen dags för mig att sova. Denna vecka gör de något som kallas STAR-testing, vilket betyder sovmorgon för mig tisdag-torsdag. Mycket uppskattat!
Några bilder från tävlingen.

Central Coast Teen Search

2013-04-25 @ 07:13:44
I fredags, efter träningen, fick jag och Joelle skjuts ner till Arroyo Grande där en teen search höll plats. Ni minns kanske att jag har gått till youth group i Atascaderos kyrka några gånger? Teen search är som en youth gropup, fast det är ett helgläger. Detta läger hölls också med en annan kyrka än Atascaderos, så det var ungdomar från hela countyt där. Jag hade väldigt låga förväntningar, då jag egentligen inte tycker att en tredagarlång kyrkaktivitet låter så jättekul. Men jag blev överraskad! Det var en helt fantastisk helg. Det berodde inte så mycket på sakerna vi hittade på eller lärde oss, utan mer på ungdomarna som var där. Jag tror aldrig jag har upplevt en så stor grupp ungdomar där det inte fanns en enda jag tyckte illa om eller störde mig på. Det låter cheesy men alla var helt underbara människor. Så lätta att umgås med. Speciellt ovanligt var det för att vara amerikanska ungdomar, då de oftast inte alls är så som denna grupp var.  
 
Det mest fantastiska under hela helgen var alla talen som hölls av de såkallade seniors, de som hade varit på lägret tidigare. Jag fick höra så många otroligt sorgliga historier. Det som faschinerade mig var hur orädda de var; de ställde sig inför en stor grupp, okända och kända, ungdomar och öppnade upp sig. De berättade om mobbning, familjekaos, kärleksproblem och mycket annat man gärna håller för sig själv. Och de berättade utan att vara endast det minsta rädd för vad vi andra skulle tycka. Ingen oro för att bli dömd eller tittad ner på. Alla var så accepterande och förstående. Åh, jag önskar att varenda person på vår planet kunde vara precis så där. Jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande. Det var väldigt, väldigt inspirerande att få se det. 
 
Jag, Dacota, Krista, Lexi, Essi och Joelle sista dagen på campet.

Mitt liv

2013-04-24 @ 07:38:05

Detta skulle ha publicerats i torsdags! Jag ska berätta om vad jag gjorde i helgen så fort jag får tid.

Torsdag = Track Meet. Idag är det hemma och Righetti HS kommer hit. Jag ska springa 800m istället för 1600. Lite nervigt! Men det går nog bra. Annars händer det inte så mycket. I tisdags och igår var det träning precis som vanligt. Innan träningen åkte vi till panda express och jamba juice och åt, med Deanna, Zayra och Miranda.

Jag vet inte riktigt hur jag kan beskriva hur bra jag har det här. Allt ni ser är ju att jag går i skolan och tränar. Hur kul låter det egentligen? Men till skillnad från svenska skolan så är skolaktiviteter här något roligt. Men det är inte heller så att jag bara har det roligt här. Det är mer än roligt. Hundra gånger bättre än roligt. Spännande, underbart, härligt och helt fantastiskt. Jag njuter av varenda dag, trots att inget storslaget händer. Jag är helt enkelt kär i mitt amerikanska liv. Alla ni som läser det här och funderar på att åka som utbytesstudent: jag har bara en enda sak att säga: ÅK. Även om det bara är en liten del av dig som vill åka! Strunta i att väga för och nackdelar, nackdelarna är ingenting när du väl får uppleva det här. Jag lovar!


Goda nyheter

2013-04-16 @ 06:48:38
Pratade med en tjej på EF tidigare idag om att min hemkomsttid är lite olämplig (med tanke på att jag kommer hem mitt i midsommarfirandet). Hon sa att hon skulle se vad hon kunde göra och sedan höra av sig. Strax efter det fick jag ett mejl med en ny flygbiljett! Jag kommer istället hem klockan 13.45, 21 Juni. Känns väldigt bra och är väldigt nöjd med EF! Var inte en gnutta krångligt och de var väldigt hjälpsamma.
 
Hahahah fett skön

Prank

2013-04-15 @ 00:59:05
Söndagen är kommen och imorgon är det dags för skola igen. I fredags kom Joelle hem igen tillsammans med sin familj. Vi åt middag och satt och pratade länge innan det var dags att säga hejdå. De åkte hem till Schweiz igår. Var väldigt kul att få prata med dem lite längre än det vi hann med i San Francisco. Nästa gång jag träffar dem blir hemma hos dem i sommar! Igår slappade vi hela dagen tills Yvonne kom och hämtade upp oss för att äta middag hos henne. Efter middagen kom Zayra och hämtade oss och vi åkte och hämtade upp Miranda och Sofi. Till sist mötte vi upp Deanna på In n Out.
 
Sedan gjorde vi något som är väldigt typisk amerikansk highschool underhållning; vi kastade toalett papper i folks trädgårdar. Vi valde ut tre ogillade klasskamrater, åkte till deras hus när det var mörkt och täckte deras trädgård i toalettpapper. Låter kanske löjligt men det är väldigt spännande! Såg väldigt roligt ut också när det hängde toalettpapper från träden och lite all over the place. Lägger upp en bild lite senare denna månaden, ifall att någon amerikanare skulle gå in på bloggen och se bilden och isådana fall förstå direkt att det var vi... Vi sov över hos Sofi och imorse fick vi skjuts hem och sedan dess har jag bara fixat med bloggen. Nu ska jag plugga lite och njuta av solen!

Orange County

2013-04-15 @ 00:15:00
Min syster är något långsam med att dela med sig av bilder, så familjesemesterinlägget får vänta. Däremot insåg jag precis att jag ännu inte skrivit om min amerikanska familjesemester i slutet av mars i Orange County. 
 
Så, första helgen av semestern var vi alltså i LA. Sedan åkte vi ner till Capistrano Beach där vi bodde följande vecka. Vi tittade på byn Laguna Beach downtown, åt på Cheesecake factory, shoppade, hängde på stranden, åkte ner till San Diego (där vi tittade på Balboa Park och downtown), shoppade lite mer, sprang på stranden, åkte till Disney Land och slappade vid poolen. Jag tänker inte beskriva beckan mer detaljerat utan bilderna får säga sitt!
 
Brianna, dottern till Brendas kompis som vi bodde hos i LA.
 
Värdbror Wyatt och Brianna
 Laguna Beach downtown
På Cheesecake Factory
Den berömda cheesecaken!
Poolhäng
Disney Land!!!
 
San Diego!!!
Balboa Park i San Diego!

Grattis till alla som har tagit er igenom hela inlägget, belöna er själva med godis!

Bilder

2013-04-14 @ 04:42:00

Här kommer några bilder från veckan:

 Carly och jag med vår fina paj vi bakat i hemkunskapen (Michael and Jacob photobombar i bakgrunden). 

 Deanna och Zayra på väg hem från tracktävlingen. 

 Carly, Cassidy och Shelby efter att vi bakat pajen. Amber, Carla och Sofi på tracktävlingen 


Track

2013-04-12 @ 15:59:00
Igår var det Track meet och jag sprang the mile igen. Fick samma tid som sist men det var väldigt blåsigt, så lite har jag nog förbättrats sedan dess i alla fall. Tävlingen ägde rum på Pioneer Valley HS i Santa Maria. Hade tänkt lägga upp några bilder, nu när jag faktisk har varit duktig och faktiskt tagit bilder, men det verkar inte fungera. Det får väl bli senare istället!
Pusspuss

En helt vanlig tisdag

2013-04-10 @ 07:07:10

Tisdagen visade sig bli bättre än måndagen, vilket jag är mycket tacksam för! Imorse fick jag äntligen skypea med pappi som jag inte pratat med på länge. Efter keramiklektionen åkte jag ut och åt lunch med Janay och Sierra. En mattelektion senare åkte jag hem och Skypeade med Ebba och Johanna en liten stund innan jag åkte till träningen. Solen var på besök vilket gjorde träningen underbar men samtidigt skitjobbig. Jag kunde även sitta ute på terassen och göra läxorna i solnedgången, utan att frysa! På torsdag springer jag näst sista tävlingen och sen är säsongen över för min del. Fy och blä vad tråkigt att det är över så snart! Jag har i alla fall fått mina track-kläder, som ni ser nedan på bild. Nu är det natten, adios!


Tillbaka till verkligheten

2013-04-09 @ 07:09:37
De elva dagar jag hade med familjen gick fortare än någonsin. Det kändes som att det var i förrgår jag tittade på appen och såg att det stod "40 days until..." och nu är allt redan förbi. I dag åkte de hem igen och redan igår kväll sa vi hejdå. Väldigt märkligt att säga hejdå den här gången. Det var inte alls som det var i augusti. Denna gången var det de som åkte från mig, och inte tvärt om. Och denna gången var det inte heller lika sorgligt. Jag skulle ju inte vilja säga att det var roligt att säga hejdå, självklart var det tråkigt att föreställa sig ett liv utan dem nu när jag blivit van vid att ha dem omkring igen. Men det är ju bara två och en halv månad kvar! Jag kommer ha så otroligt roligt och tiden kommer att gå med blixtens hastighet, bokstavligt talat. De två senaste månaderna verkar ha försvunnit mitt framför ögonen på mig, och då vill jag inte ens tänka på hur snabbt de sista två kommer att gå. 
 
Hur som helst, jag har haft en helt underbar semester med min familj! Min syster har största delen av bilderna i sin kamera, så jag kommer att publicera bilder och text så fort jag fått dem från henne. Förövrigt har jag nyheter till alla nära och kära där hemma! Jag har fått min preliminära exakta (hur det nu går ihop) hemresedetaljer. Den 21 Juni 21.30 landar jag på Landvetter Flygplats! Skriv upp detta muy importante datum i kalendern för jag kommer ha extrem abstinens efter mina kära svennar vid det laget och jag vill ju såklart träffa er alla så fort som möjligt! Nu skall jag gå och lägga mig, hoppas ni får en trevlig tisdag! 
 
 Jag tog familjen till bland annat In n Out första dagen.
 Och nästa dag tog jag dem till stranden efter lite shopping i San Luis.
 

Yosemite

2013-04-04 @ 08:42:00
Hej hopp! Yosemite var helt fantastisk! Vi promenerade på fina leder och såg ännu finare vattenfall och berg. Vi träffade även på två svenska sällskap vilket var roligt. Nu har vi i alla fall kommit fram till San Francisco! Efter två nätter och en heldag med vandring i vackra Yosemite åkte vi norr ut igen. Tidigare idag checkade in på hotellet vid femtiden och ikväll har vi inte hunnit mycket mer än att gå till china-town och äta middag. Imorgon ska vi till Alcatraz på rundtur och sedan får vi se vad vi hittar på här i underbara San Francisco. Åh så himla kul att vara tillbaka i favoritstaden! 

Systrar

2013-04-01 @ 07:55:36

Familjen är här och jag kan inte riktigt beskriva hur det var att träffa dem igen. Kort sagt känns det som att vi träffades förra veckan, allt var precis som vanligt. Men ändå var det helt underbart att få se dem i verkligheten igen.

Hittills har jag visat dem Atascadero, vilket inte inkluderar mycket mer än skolan och mitt hus, och även San Luis, Pismo Beach och kyrkan jag går till. Idag var det den stora påskdagen så jag tog med svenska familjen till kyrkan och sedan åkte vi på stor familjelunch. Har lyckats introducera dem till några av mina vänner, min IEC Kathy samt hela släkten. Vi har varit riktigt effektiva hittills och haft tur med vädret. Imorgon åker vi vidare till Yosemite National Park där vi ska bo två nätter innan vi åker ännu mer norr ut till San Francisco. I slutet av nästa vecka kommer jag hem till Atascadero igen. Vi får väl se när och var jag har wifi men jag ska försöka slänga upp några bilder här på bloggen lite då och då!


RSS 2.0